Késélezők

összesen 41 termék
Késélező GOURMET, WMF
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (>5 db)
9 990 Ft
WM1880276270
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
18 890 Ft
WM1874376030
210913 d055 26 white bg
63 960 Ft
GUDED05526
210910 ocilka kappa 26 cm stribrna gude
50 430 Ft
GUDE5526
Késélező GOURMET, WMF
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (>5 db)
16 290 Ft
WM1876516030
Élező acél GRAND GOURMET 23 cm, WMF
36 890 Ft
WM1889646030
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
49 590 Ft
FORGEDSDV625426
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
14 090 Ft
DNGRRIRW252
Késélező TWINSHARP SELECT, Zwilling
22 800 Ft
ZW32601000
Késélező V-EDGE, Zwilling
39 520 Ft
ZW32605000
Fenőacél 26 cm, gyémánt, Zwilling
35 260 Ft
ZW32520261
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft
ZW32505300
Fenőacél 26 cm, Wüsthof
Fenőacél 26 cm, Wüsthof
Raktáron (>5 db)
15 240 Ft
WU4473
Fenőkő 400/1000 RISAM, Dellinger
11 460 Ft
DNGR6971496038294
Fenőacél 26 cm, barázdákkal, krómozott, Zwilling
16 560 Ft
ZW32576261
Fenőacél RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
32 110 Ft
FDCK7174125
Fenőacél 23 cm, barázdákkal, krómozott acél, Zwilling ZW32576231
210481 brusny kamen 1000 3000 risam velky dellinger
14 740 Ft
DNGR6971496038461
Fenőkő 400/1500 RISAM, Dellinger
12 280 Ft
DNGR6971496038331
Fenőacél 21 cm, barázdákkal, krómozott, Zwilling
11 970 Ft
ZW32576211
Fenőacél 23 cm, WMF
Fenőacél 23 cm, WMF
Raktáron (5 db)
29 990 Ft
WM1880226030
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (2 db)
53 630 Ft
MB34536002
Késélező TRIUM Diamond Cams For de Buyer
38 360 Ft
DB429002
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
32 000 Ft
FORGEDSDV305379
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)