Keverő kanalak
Bárkanál - az italok gyors és egyszerű keverésére tervezve
Mi az a bárkanál?
A báros kanalak hosszú nyelű kanalak, amelyeket kifejezetten italok keverésére készítettek. Gyakran csavart szárral rendelkeznek, ami megkönnyíti a keverést és az italok egymásra pakolását. Átlagosan körülbelül 30 cm hosszúak, hogy kényelmesen használhatók legyenek hosszú poharakkal és koktélkeverőkkel.
A csavart szár megkönnyíti a csaposok számára, hogy elérjék a magas poharak vagy shakerek alját, és kis mennyiségű összetevőket, például keserűanyag-cseppeket mérjenek.
A bárkanálok fogantyújával ellentétes végén gyakran látható egy lapos korong, amely olyan dolgok összekeverésére használható, mint a gyümölcs vagy a kockacukor.
Milyen típusú koktélkeverő kanalak vannak?
A Kulina áruházban számos bárkanál található, olyan ismert gyártóktól, mint például a Alessi és House Doctor. Az alábbiakban néhányat mutatunk be a különböző bárkanál típusok közül:
- Csavart nyelű bárkanál: Csavart nyéllel és hosszú, karcsú szárral rendelkezik.
- Könnycsepp alakú bárkanál: Ez a stílus a bárkanál könnycsepp alakú feje miatt réteges koktélok tálalására alkalmas.
- Muddler bárkanál: Ez a fajta bárkanál az egyik végén egy muddlerrel rendelkezik, amelyet gyógynövények, gyümölcsök és egyéb dolgok összetörésére lehet használni.
- Trident bárkanál: Ez a stílusú bárkanál három fogóval rendelkezik, amelyekkel hatékonyabban lehet koktélokat keverni.
Miért kell egyes koktélokat keverni, másokat pedig rázni?
A koktél felrázásának vagy keverésének technikája jelentős hatással lehet a koktél végső ízére és állagára. Általában a zavaros vagy viszkózus összetevőket, például gyümölcsleveket, tejszínt vagy tojásfehérjét tartalmazó koktélokat általában rázzák. Rázzuk fel ezeket az összetevőket egy cocktial shaker habos, jól elkevert, könnyedebb állagú italt eredményez.
Másrészt a tiszta, erős szeszes italokat és likőröket tartalmazó koktélokat, mint például a Martini vagy a Manhattan, általában keverve isszák. A bárkanálvaló óvatos keverés keveri össze az összetevőket anélkül, hogy az ital túlságosan felhígulna, így egy sima és kiegyensúlyozott koktélt kapunk.
Ezenkívül az ital kívánt hőmérsékletétől és hígításától is függhet, hogy a koktélt felrázzuk vagy megkeverjük. A koktél felrázása általában hidegebb és hígabb italt eredményez, mint a keverés, ami erősebb, kevésbé híg koktélt eredményezhet.
Végső soron a koktél felrázása vagy keverése a recepttől és a végső ital kívánt ízétől és állagától függ.
A keverőkanálon kívül más bartender eszközökre is szükséged lehet, ezért mindenképpen nézd meg a jiggerek, bartender szettek és egyéb bartender eszközök gyűjteményét.
Ha pedig a flancos koktélok rajongója vagy elegáns ajándékot keres, érdemes átböngésznie koktélpoharak és hosszúitalos poharak gyűjteményét is, hogy stílusos poharakat találjon az italok élvezetéhez.