Konyhai mérőeszközök
Konyhai mérőeszközök - főzzön grammra pontos pontossággal
Konyhai mérőeszközök és mérőszerszámok
A konyhai mértékegységeket a kívánt étel elkészítéséhez szükséges összetevők pontos mennyiségének kiszámítására és meghatározására használják. A receptek a hozzávalók mennyiségét súly, térfogat, csésze vagy kanál szerint adják meg. A hozzávalók megfelelő mennyiségének kiméréséhez praktikus mérőeszközökre van szükség, például mérőpoharakra, mérőedényekre vagy konyhai mérlegekre. A mérőpoharak és kancsók kiválóan alkalmasak mind a folyékony, mind a száraz összetevők mérésére.
Ahhoz, hogy pontosan mérje az összetevőket és elérje a kívánt eredményt, a Kulina számos konyhai mérőeszközt kínál olyan neves márkáktól, mint a WMF, Joseph Joseph és de Buyer.
Miért van szüksége konyhai intézkedésekre a sütéshez?
Akár süteményt, akár muffint vagy kekszet süt, a hozzávalók pontos mérése elengedhetetlen a sikeres termék elkészítéséhez. A sütés valójában nem más, mint kémiai reakciók sorozata, amelyek az összetevők között zajlanak le a végtermék előállítása érdekében, ezért az összetevők arányának tökéletesnek kell lennie, ezért a pontos mérések kulcsfontosságúak.
Mi a különbség a mérőpoharak és a mérőedények között?
A mérőpoharak és a mérőedények a mérőeszközök két fő típusa. A mérőkancsók jobbak, ha nagyobb mennyiségű összetevőt vagy folyadékot, például vizet, tejet, tejszínt vagy húslevest szeretne kimérni. A mérőpoharak jobbak a száraz összetevők, például a szódabikarbóna, a fahéj, a liszt, a cukor stb. kis mennyiségének mérésére.
A mérőedények általában üvegből vagy műanyagból készülnek, átlátszóak és gyakran fogantyúval rendelkeznek. A falakon különböző típusú összetevőkhöz - folyékony, száraz, különböző textúrájú stb. - megfelelő mérőeszközök vannak.
A mérőpoharak általában műanyagból vagy fémből készülnek, és különböző méretű és űrtartalmú készletekben kaphatók.
Mit vegyünk figyelembe mérőpoharak vagy kancsók vásárlásakor?
Bár a recepthez szükséges hozzávalók mennyiségét mindig ki tudja mérni egy csészével vagy kanállal, mindig egyszerűbb és biztonságosabb egy mérőedényt és csészéket használni. Praktikusak, pontosak és nélkülözhetetlenek minden konyhában. A konyhai mérőeszközök kiválasztásakor mindig győződjön meg arról, hogy az általuk megadott mértékegységeket az Ön által ismert mértékegységekben adják meg.