Konyhai reszelő – az Ön nélkülözhetetlen eszköze az ételkészítéshez
Kézi konyhai reszelők
A reszelő egy éles lyukakkal ellátott konyhai eszköz, amelyet általában zöldségek, sajtok, citrom- vagy narancshéj, fűszerek (gyömbér, fokhagyma vagy szerecsendió) reszelésére használnak, és más puha élelmiszerek (pl. vaj) reszelésére is használható. Ez egy alapvető konyhai eszköz, hasonló a spiralizálóhoz vagy a mandolinhoz.
Hogyan biztosíthatom a biztonságot a reszelő használata közben?
Bár a reszelés sokkal biztonságosabb, mint a hús késsel való szeletelése, használata során bizonyos óvintézkedéseket be kell tartani. Használhat ujjvédőket, és a mi reszelőink alján vagy oldalán gumidugók találhatók, amelyek megakadályozzák a véletlen elcsúszást.
Milyen típusú reszelők közül választhatok?
Különböző típusú konyhai reszelők léteznek, és a választás attól függ, hogy milyen eredményt szeretne elérni, és milyen élelmiszereket szeretne reszelni.
- Többoldalú reszelők: Ez a típusú reszelő általában négy oldallal rendelkezik, különböző típusú lyukakkal (nagy, kisebb, durva, szeletelő). A felső részen található fogantyú biztos fogást biztosít, és a különböző reszelőfelületek univerzális konyhai eszközzé teszik ezt a reszelőtípust.
- Lapos reszelő: Ez a típusú reszelő (más néven egyszerűen reszelő) nagyon könnyen használható, mert lapos, jól illeszkedik bármilyen tálra, és a legkönnyebben tárolható. Egyetlen rácsos lappal rendelkezik, viszonylag nagy rácsos felülettel.
- Zester: Ez egy keskeny reszelő, amelyet citromokhoz és más citrusfélékhez használnak, a citromok és más citrusfélék héjának reszelésére, de nagyon hasznos fokhagyma, gyömbér, szerecsendió vagy kemény sajt, például parmezán reszelésére is.
- Dobreszelő: A cserélhető betétekkel ellátott dobreszelő ideális eszköz nagyobb mennyiségű sajt, sárgarépa, uborka, burgonya, cukkini vagy csokoládé finom vagy durva
reszeléséhez . Az élelmiszereket a dobba helyezik, és a fogantyú elforgatásávalreszelik le.
Top konyhai reszelők
A
A
Ha nagyobb mennyiségű élelmiszert kell