Kotyogós kávéfőzők

összesen 2 termék
Kotyogós kávéfőző 9090, 70 ml, barna fogantyúval, Alessi AL90901
Kotyogós kávéfőző MOKA 70 ml, fekete, alumínium, Alessi ALDC061B

Tűzhelyes eszpresszófőzők - kényelmes módja a kiváló kávé otthoni elkészítésének

Mik azok a tűzhelyi eszpresszófőzők?

A tűzhelyi eszpresszófőző, vagy más néven Moka-főző egy olyan típusú kávéfőző, amely gőznyomással főzi a kávét a tűzhelyen. Ez egy egyszerű és hagyományos módszer az eszpresszó stílusú kávé elkészítésére, anélkül, hogy drága és kifinomult eszpresszó berendezésre lenne szükség.

A tűzhelyi eszpresszófőző három kamrát tartalmaz: egy alsó kamrát a víznek, egy középső kamrát a kávézaccnak és egy felső kamrát a főzött kávénak.

A tűzhely az alsó kamrában lévő vizet melegíti fel, és amikor az forrni kezd, a gőz nyomása a forró vizet a kávéőrleményen keresztül a felső kamrába kényszeríti, ahol a főzött kávé leülepszik.

Minőségi tűzhelyes eszpresszógépek olyan jól ismert gyártóktól, mint a Alessi, Leopold Vienna, és WMF kaphatók a Kulina weboldalon.

Miért szeretik az olaszok a Moka fazekakat?

Az olaszok több okból is szeretik a moka fazekakat. Először is, a mokacserép klasszikus olasz találmány, és már több mint 80 éve az olasz konyhák alapdarabja. Másodszor, a mokafőzők viszonylag olcsók és könnyen kezelhetők, ezért népszerűek az otthoni kávéfőzésben. Harmadszor, a mokafőzők erős és ízletes kávét készítenek, ami az olasz kávékultúra egyik legfontosabb jellemzője. Végül pedig a mokakanna az olasz kávézási hagyomány és örökség szimbóluma, és gyakran társítják az olaszországi laza, nyugodt életritmushoz. Többek között ezek miatt is a mokacserép az olasz kultúra és konyha ikonikus részévé vált.

A tűzhelyi eszpresszó igazi eszpresszó kávéfőzőnek számít?

A tűzhelyi eszpresszógépek a kávéfőzés elterjedt és hagyományos módszere, amely ízében és intenzitásában az eszpresszóhoz hasonlítható. A tűzhelyi eszpresszófőzők lényegében nem készítenek valódi eszpresszót.

Az eszpresszó egy különleges kávéfajta, amelyet úgy állítanak elő, hogy nagy nyomást gyakorolnak a finomra őrölt forró vízre. Gazdag, ízletes és intenzív koncentrációjú kávé készül ebből az eljárásból, amelyet gyakran kis adagokban szolgálnak fel.

A hagyományos eszpresszógépekben alkalmazott nagynyomású extrakciós eljárást a tűzhelyi eszpresszógépek nem alkalmazzák, hanem gőznyomással főzik a kávét.

Ennek fényében a tűzhelyi eszpresszógépek kiváló választásnak bizonyulnak az otthoni kávékészítéshez, mivel az eszpresszóhoz hasonló, erőteljes és ízletes főzetet biztosítanak. Ha kedveli a tűzhelyi eszpresszó ízét, nincs ok arra, hogy ne használja továbbra is a kávé elkészítéséhez.

Különböző kávéfőzők és különböző típusú kávéfőzők, köztük lassú csepegtetésű kávéfőzők és francia presszók gyűjteményéből is vásárolhat.