Krumplinyomók
Burgonyapüré - egy jobb módja a zöldségek kezelésének
Miért a krumplinyomó a legjobb módja a burgonyapürének?
A krumplinyomó egy olyan ételkészítő eszköz, amelyet főtt, puha zöldségek, például burgonya, alma vagy bab összetörésére használnak. Más pépesítési módszerekkel összehasonlítva a burgonyapürével pépesített burgonya hajlamosabb a pelyhesebb és könnyebb állagú burgonyára, mivel az eszköz használata csökkenti a burgonya sejtjeiből felszabaduló keményítő mennyiségét.
A Kulina oldalon számos burgonyapréselő közül választhat olyan neves gyártóktól, mint például Joseph Joseph és a WMF.
Milyen kétféle konyhai eszközt használnak a burgonya pépesítéséhez?
A burgonyapürék két fő típusa a következő:
Szabványos krumplinyomó: A hagyományos krumplinyomók hosszú nyéllel rendelkeznek , amelynek végén rácsos mintázatú vagy réselt felületű fémhuzalok vannak csavarva. A burgonyát rácson vagy réselt tányéron keresztül nyomjuk át, ami a burgonyapüré állagát adja.
Krumpliprés/prés: A krumplinyomó vagy krumplinyomó egyfajta krumplinyomó, amely egy dugattyú és egy perforált lemez segítségével pépesíti a burgonyát. A burgonyát a krumpliprés tetején lévő tartályba helyezik, majd a dugattyút lenyomják, hogy a burgonyát átnyomják a perforált lemezen. Ennek eredményeképpen a burgonya finom és bolyhos textúrájú lesz, miután a prés apró pórusain átpréselték. Nézze meg a konyhai prések kínálatát egy szép burgonyanyomógép példájáért.
Bár mindkét fajta krumplipüré nagyon jól pépesíti a burgonyát, a textúra, amit létrehoznak, kissé eltérő. A krumplinyomó előnyösebb a krémesebb és bolyhosabb textúra előállításához, míg a drótos krumplinyomó ideális a darabos vagy rusztikus burgonyapüré készítéséhez.
Mire használhatom még a krumplinyomót?
A krumplinyomó a konyhában a burgonyapüré tipikus használatán kívül számos más célra is használható. Néhány ezek közül a fokhagyma zúzása, guacamole készítése, húsok megpuhítása, konzerv vagy főtt bab pépesítése, egyéb főtt zöldségek pépesítése stb.
A krumplinyomó végül is egy hasznos konyhai kiegészítő, amely a burgonya aprításán kívül számos más feladatra is használható.
És ha szereted a főtt burgonyát vagy más zöldségeket, akkor gondoskodj egy jó zöldséghámozóról, hogy egy pillanat alatt elkészíthesd a zöldségeket.