odpocet
3 nap
2 óra
30 perc
33 másodperc

Mozsarak

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 5 termék
Konyhai eszközök Filterek megszüntetése
Mozsár mozsártörővel ZWILLING SPICES, Zwilling
–21 %
27 500 Ft
34 820 Ft
Promo
ZW39500024
Mozsár mozsártörővel GOURMET, porcelán, WMF
–20 %
12 470 Ft
15 590 Ft
Promo
WM0645416040
Pebbly NBA094 mozsár mozsártörővel, 12 cm, barna, bambusz
–20 %
10 850 Ft
13 570 Ft
Promo
PEBB3760132812397
Mortier met stamper, bordó vörös, Emile Henry
–16 %
17 740 Ft
21 190 Ft
Promo
EH340255

Mozsár és mozsár - a többcélú őrlőeszközöd

Mozsár és pestis - egy kis történelem

A mozsár és a mozsártörő története több ezer éves múltra tekint vissza. Úgy gondolják, hogy az őskori népek az első mozsár és mozsártörő segítségével őrölték és dolgozták össze az ételeket. A mozsár és a mozsártörő használata az idők során fejlődött, és számos iparágban, többek között a kémiában, a főzésben és az orvostudományban is szükséges eszközzé vált.

Számos kultúra, amely a hagyományos ételkészítés hitelességét és kiválóságát hangsúlyozza, még ma is nagymértékben használja a mozsarat és a mozsárt a főzéshez. Ez egy többcélú eszköz, amely a fűszerek és fűszernövények őrlésétől és az összetevők keverésétől kezdve a pesto, a pácok és a paszták elkészítéséig mindenre használható.

Mi a mozsár és a mozsártörő fő funkciója?

A konyhai mozsár és a mozsártörő elsődleges célja az összetevők, különösen a száraz összetevők finom porrá vagy pasztává való keverése és őrlése. A séfek gyakran használják a mozsarat és a mozsárt a fűszernövények, fűszerek és magvak összetörésére, hogy aromás keverékeket készítsenek pácokhoz, dörzsölésekhez és mártásokhoz. Az összetevőket mozsárral és mozsárban lehet összetörni és összekeverni anélkül, hogy melegítenék őket, ami időnként megváltoztathatja az ízüket vagy az illatukat.

A mozsarat és a mozsártörőt gyakran használják paszták, például pesto, curry paszta és fűszeres dörzsölőszerek készítéséhez is. A friss fűszernövények és fűszerek mozsárban és mozsárban történő aprítás és őrlés során felszabadulnak ízesítő vegyületeik és természetes olajaik, így ízletesebb és illatosabb paszták keletkeznek. Továbbá a diófélék, magvak és gabonafélék mozsárral és mozsártörővel finom lisztekké zúzhatók, amelyek aztán számos sütési receptben felhasználhatók.

Mi a különbség a mozsár és a fűszerdaráló között?

A fő különbség a mozsár és a fűszerdaráló és a fűszerdaráló között az őrlés módjában rejlik. A fűszerdarálóval ellentétben, amely mechanikus vagy elektromos módszert alkalmaz az összetevők összetörésére és őrlésére, a mozsár és a mozsárőrlő az összetevők fizikai összetörését és őrlését igényli.

A mozsár és a mozsártörő kiválóan alkalmas kis mennyiségű hozzávaló őrlésére, és a mozsár érdes felülete segít felszabadítani az összetevők olaját és aromáit.

A fűszermalmok viszont nagyobb mennyiségű hozzávaló feldolgozására készültek, gyorsak és nagyszerűek, ha vacsora közben további fűszerekre van szüksége az asztalra.

Ha Ön a jó ízlés híve a konyhában, akkor a mezzalunáknak nevezett fűszerkések, szakácskések, valamint a fűszerkollekciónk is érdekelheti.

Látogatott termékek

97.09%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.