Pezsgőspoharak
Pezsgőspoharak - elegáns pohár egy elegáns ünnepséghez
Milyen típusú pezsgőspoharak vannak?
Számos pezsgőspohár áll rendelkezésre, amelyek mindegyike a pezsgőivás élményét hivatott fokozni. A leggyakoribb pezsgőspoharak a következők:
- A fuvola: A fuvola a legnépszerűbb Pezsgőspohár , mivel magas, keskeny tála megőrzi a bor szénsavtartalmát és koncentrálja az ízeket.
- Tulipán: A tulipános pohár szélesebb tála és keskenyedő pereme segít kiemelni a bor ízét és aromáit, miközben megőrzi a buborékokat.
- Coupe: A kupés pohár egy széles, sekély, széles peremű pohár, amely a 20. század elején volt népszerű. Bár manapság már kevésbé elterjedt, a pezsgőitalok még mindig gyakran használják.
- Trombita: A trombitás pohár hasonló a fuvolás pohárhoz, kivéve, hogy nagyobb a tálkája és rövidebb a szára. Célja a bor szénsavtartalmának fenntartása, miközben kiemeli a bor ízét és aromáit.
Minden Pezsgőspohár egyedi formájú és kialakítású, ami hatással lehet a bor ízére, illatára és általános élvezetére.
A Kulina áruházakban számos pezsgőspoharat vásárolhat olyan neves gyártóktól, mint például a Blomus, számos stílus és dizájn közül választhat. Győződjön meg róla, hogy a pezsgőt hűvösen tálalja, és ennek érdekében válasszon egy stílusos pezsgőhűtő és töltse meg jégkockákkal!
Hogyan isszák a franciák a pezsgőt?
A pezsgő egy pezsgő, amelyet Franciaországban gyakran fogyasztanak különleges alkalmakkor, és amely a gazdagsággal és az ünnepléssel függ össze. A pezsgőt gyakran fogyasztják aperitifként, olyan ételekhez, mint a kagylók, szárnyasok vagy sajtok, valamint desszertekhez. Nagyobb eseményeken, például esküvőkön és szilveszteri ünnepségeken a pezsgőt is gyakran használják pohárköszöntők alkalmával.
A franciák szeretik a pezsgőt más hozzávalókkal keverni, hogy olyan koktélokat hozzanak létre, mint a Mimosa vagy a Kir Royale, de önmagában is szívesen fogyasztják.
Ihatok proseccót pezsgőspohár?
Természetesen a prosecco pezsgőspoháris felszolgálható. Bár a pezsgős és a proseccós poharak méretükben és formájukban némileg különböznek, eléggé hasonlítanak egymáshoz ahhoz, hogy az egyiket egyszerűen kicserélhesse a másikra.
Annak érdekében azonban, hogy a Proseccóból a lehető legtöbb ízt és pezsgést hozza ki, általában azt javasoljuk, hogy kifejezetten erre a célra kialakított Prosecco-pohárban szolgáljuk fel.
Győződjön meg róla, hogy megnézi más ivópoharainkat is, beleértve a borospoharakat, koktélpoharakat és hosszú ivópoharakat, amelyek kifejezetten különleges italokhoz készültek.