Sajttálak
Sajtdeszkák és tapasdeszkák - kifejezetten sajtok és harapnivalók fogyasztására tervezve
Mire használják a sajtvágó deszka vagy a tapas tábla ?
A sajt- és tapasdeszkák kiválóan alkalmasak különféle harapnivalók és ételek, például sajtok, sonka, tapas, olajbogyó, diófélék, kekszek, kenyér, kenőanyagok és mártások stb. tálalására. A Kulina oldalon különböző anyagokból, különböző méretben és formában készült tálalódeszkákat talál. Tapas deszkáinkat és fából készült sajtkartonjainkat olyan megbízható gyártók készítik, mint a következők Blomus, Revol, Continenta, és Nicloas Vahe.
Ha további tálalóeszközöket szeretne a rágcsálnivalókhoz, nézze át a rágcsálnivaló tálalóedények, sajtkések és vágódeszkák gyűjteményét is.
Milyen anyagokat használnak a sajtdeszkák készítéséhez a fán kívül?
A fa mellett számos további anyagot is fel lehet használni sajtdeszkák készítéséhez. Ezek az anyagok többek között a következők:
- Tapasdeszkák palából vagy bazaltból: a palából vagy kőből készült tapasdeszkák és sajtdeszkák szép rusztikus megjelenésűek és természetes érzést keltenek, ami jól mutat a modern belső terekben
- Kőedények: A magas hőmérsékleten égetett, kemény, tartós kerámiából, úgynevezett kőedényből készült sajtlapok gyakran mázasak, és többféle színben kaphatók.
- Porcelán: A porcelán sajtdeszkák keménységükről és tartósságukról ismert kerámia anyagból készülnek, amelyet magas hőmérsékleten égetnek. A porcelán sajttáblák sokféle színben és mintával kaphatók, és gyakran bevonattal látják el őket, hogy fényes, sima megjelenésűek legyenek.
Hogyan ápoljuk a fából készült sajtvágó deszka?
Ha követi ezeket az egyszerű javaslatokat, biztosíthatja, hogy a fából készült sajtvágó deszka hosszú ideig jó állapotban maradjon.
- Használat után gyorsan mossa le a táblát meleg vízzel, enyhe szappannal és puha szivaccsal. Mivel a csiszolószivacsok és kefék károsíthatják a fát, kerülje ezek használatát.
- Mielőtt tárolja a deszkát, szárítsa meg megfelelően egy friss törülközővel, vagy hagyja teljesen megszáradni a levegőn.
- Szórjon durva sót a deszkára, és súrolja meg egy fél citrommal, hogy megszabaduljon a foltoktól és szagoktól. Szárítsa meg a táblát a szokásos módon, miután alaposan átöblítette vízzel.
- Rendszeresen kenje be a deszkát élelmiszeripari olajjal vagy viasszal, hogy megóvja és megakadályozza a fa kiszáradását. Ügyeljen arra, hogy szigorúan betartsa a gyártó utasításait.
- Annak érdekében, hogy a tábla ne vetemedjen vagy repedezzen, kerülje a vízben való áztatást vagy a mosogatógépben való mosást.