Santoku kések

összesen 8 termék
Santoku kés KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
122 900 Ft
DNGRSXL9303
Santoku kés SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, fekete, Yaxell
278 500 Ft
YAX37201
Santoku kés MANMOSU 18 cm, Dellinger
69 990 Ft
DNGRSXLKH109
Santoku kés SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRSXLKHP5
Güde DAMASCUS santoku kés, 18 cm, barna
891 990 Ft
GUDEDA774618
Santoku kés RAN PLUS 16,5 cm, fekete, Yaxell
88 390 Ft
YAX36601
Santoku kés 800DP 18 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB54487181
Santoku kés ROSE WOOD DAMASCUS 17,5 cm, Dellinger
43 790 Ft
DNGRXZB27RW7

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését