Santoku kések

összesen 15 termék
Santoku kés KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
122 900 Ft
DNGRSXL9303
Santoku kés INTENSE 18 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV620124
Santoku kés SEBRA 18 cm, Forged
30 190 Ft
FORGEDSDV623521
Santoku kés KINEO 18 cm, WMF
24 290 Ft
WM1896176032
Santoku kés 800DP 18 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB54487181
Santoku kés PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
53 630 Ft
ZW31117181
Santoku kés OLIVE 18 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV307427
Santoku kés PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
57 240 Ft
ZW31120181
Santoku kés NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
94 300 Ft
ES515402
Santoku kés 1905 18 cm, F.Dick
52 360 Ft
FDCK8194218K
Santoku kés KATAI 18 cm, Forged
55 910 Ft
FORGEDSDV620711
Santoku kés BRUTE 18 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV620155
Santoku kés PRO 18 cm, Zwilling
58 550 Ft
ZW38407181
Santoku kés PRO 18 cm, bordákkal, Zwilling
60 840 Ft
ZW38418181
Santoku kés PURE 18 cm, Zwilling
47 130 Ft
ZW33607181

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését