Santoku kések

összesen 61 termék
Santoku kés MANMOSU 18 cm, Dellinger
Akció
69 990 Ft –19 %
56 510 Ft
DNGRSXLKH109
Santoku kés KARASU 11,5 cm, Dellinger
Akció
52 490 Ft –20 %
41 990 Ft
DNGRSXLKH128
Santoku kés KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
Akció
127 250 Ft –20 %
101 800 Ft
DNGRSXL9303
Santoku kés SEBRA 18 cm, Forged
Akció
30 190 Ft –20 %
24 150 Ft
FORGEDSDV623521
Santoku kés 17 cm, F.Dick
Akció
230 000 Ft –15 %
195 500 Ft
FDCK8164217H
Santoku kés GOURMET 18 cm, Zwilling
Akció
24 440 Ft –29 %
17 270 Ft
ZW36117181
Santoku kés PRO 18 cm, Zwilling
Akció
58 550 Ft –22 %
45 130 Ft
ZW38407181
Santoku kés CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
Akció
56 070 Ft –10 %
50 460 Ft
WU1040135617
Santoku kés SWISS MODERN 17 cm, Victorinox
Akció
45 660 Ft –7 %
42 460 Ft
VN6905017KG
Santoku kés 800DP 18 cm, Miyabi
Akció
123 030 Ft –10 %
110 700 Ft
MB54487181
Santoku kés 1905 18 cm, F.Dick
Akció
51 620 Ft –10 %
46 400 Ft
FDCK8194218K
Santoku kés OLIVE 18 cm, Forged
Akció
30 440 Ft –20 %
24 350 Ft
FORGEDSDV307427
Fel
További termékek

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését