Santoku kések

összesen 58 termék
Santoku kés KATAI 18 cm, Forged
58 650 Ft
FORGEDSDV620711
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
Újdonság
22 320 Ft
ZW1020445
Santoku kés és vágódeszka szett LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
Santoku kés BRUTE 18 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV620155
Santoku kés ICE FORCE K2320614 18 cm, rozsdamentes acél, Tefal TEFK2320614
Santoku kés OLIVE 14 cm, Forged
26 730 Ft
FORGEDSDV305430
Santoku kés INTENSE 18 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV620124
Santoku kés COMFORT K2213644 12,5 cm, rozsdamentes acél, Tefal TEFK2213644
Santoku kés SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, fekete, Yaxell
278 500 Ft
YAX37201
Santoku kés SEBRA 14 cm, Forged
26 730 Ft
FORGEDSDV623491
Santoku kés KINEO 18 cm, WMF
24 290 Ft
WM1896176032
Santoku kés KATAI 14 cm, Forged
53 230 Ft
FORGEDSDV620681
Santoku kés SUPER GOU 16,5 cm, piros, Yaxell
204 700 Ft
YAX37101
Santoku kés OLIVE 18 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV307427
210937 da 7746 white
910 100 Ft
GUDEDA774618
Wüsthof PERFORMER santoku kés, 17 cm, fekete
123 200 Ft
WU1061231317
Santoku kés SEBRA 18 cm, Forged
31 680 Ft
FORGEDSDV623521
Santoku kés PINK SPIRIT 18 cm, pink, F.DICK
45 050 Ft
FDCK8174218K79
Santoku kés INGENIO K1530414 13 cm, kerámia, Tefal
8 460 Ft
TEFK1530414
Santoku kés ZEN 16,5 cm, fekete, Yaxell
73 640 Ft
YAX35501
Santoku kés 17 cm, ovális barázdákkal, piros, Victorinox VN6852117G
Fel
További termékek

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését