1. Tisztítás
- A kést mindig kézzel mossa el. A mosogatógépben használt magas hőmérséklet és oldószerek felgyorsítják a kopást.
- A mosáshoz használjon enyhe mosószert és puha szivacsot, a durva szivacsok és az agresszív mosószer károsíthatja a penge és a fogantyú felületét.
- Miután a kést azonnal alaposan lemostuk száraza korrózió megelőzése érdekében.
2. Csiszolás
- Mindennapi használat esetén ajánlatos a kést legalább kéthetente egyszer megélezni. Ha csak alkalmanként használja a kést, akkor ritkábban is élezhet. Évente egyszer, illetve amikor a penge deformálódást vagy sérülést mutat, a kést szakemberek kezébe kell adni.
- Csak kiváló minőségű lencséket használjon élesítéshezköszörűkövek vagy vízkövek - ezek ideálisak a santoku késekhez.
- Az optimális élesség biztosítása érdekében a csiszolás során tartson 15-20 fokos szöget.