Séf kések

összesen 49 termék
Szakácskés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
46 400 Ft
DB428017
Szakácskés CRAFTER 16 cm, Wüsthof
78 210 Ft
WU1010830116
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
117 300 Ft
WU1061200120
Szakácskés PERFORMER 16 cm, Wüsthof
99 900 Ft
WU1061200116
Szakács kés Amici Wüsthof 16 cm
86 900 Ft
WU1011300116
Szakácskés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft
FDCK8174721
Szakácskés AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
42 930 Ft
FDCK8172220
Japán szakácskés GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
37 700 Ft
DNGRSXLKHAUS8B
Szakácskés SWISS MODERN 22 cm, Victorinox
42 480 Ft
VN6901022G
Güde ALPHA MIKARTA szakács kés, 21 cm, piros
73 390 Ft
GUDEM80521
Kínai szakácskés IKON 18 cm, Wüsthof
125 500 Ft
WU1010531818
Szakácskés CARBON FRAGMENT 20 cm, fekete, Dellinger
49 180 Ft
DNGRH139CH
Güde DELTA GRENADILL szakács kés, 21 cm, barna
77 080 Ft
GUDED80521
Szakácskés AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
58 610 Ft
FDCK8192222
Szakácskés PINK SPIRIT 21 cm, pink, F.DICK
42 930 Ft
FDCK817472179
Szakács kés Amici Wüsthof 20 cm
99 900 Ft
WU1011300120
Szakácskés K2213244 20 cm, Tefal
5 790 Ft
TEFK2213244
KAPPA Güde szakács kés, 21 cm, ezüst
63 960 Ft
GUDE80521
Güde SYNCHROS szakács kés, 21 cm, barna
113 900 Ft
GUDES80523
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA szakács kés, 21 cm, barna GUDEV80521
Szakácskés 18 cm, Victorinox
24 440 Ft
VN5180018
Szakácskés 16 cm, Victorinox
22 800 Ft
VN5520016
Szakácskés ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
7 690 Ft
JS10532
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését