Séf kések

összesen 24 termék
Szakácskés SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell
286 700 Ft
YAX37200
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
117 300 Ft
WU1061200120
Szakácskés RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
95 000 Ft
YAX36600
Szakácskés PERFORMER 16 cm, Wüsthof
99 900 Ft
WU1061200116
Szakácskés RAN PLUS 20 cm, kivágásokkal, fekete, Yaxell YAX36600G
Japán szakácskés GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
37 700 Ft
DNGRSXLKHAUS8B
Szakácskés CARBON FRAGMENT 20 cm, fekete, Dellinger
49 180 Ft
DNGRH139CH
Szakácskés AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
58 610 Ft
FDCK8192222
Szakácskés K2213244 20 cm, Tefal
5 790 Ft
TEFK2213244
Szakácskés SWISS MODERN 20 cm, fekete, Victorinox
27 720 Ft
VN6901320B
Szakácskés DAMASCUS 67 20,8 cm, Samura
44 260 Ft
SMRSND67KNES
Szakácskés ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
7 690 Ft
JS10532
Szakácskés GOURMET 16 cm, Wüsthof
26 060 Ft
WU1035044816
Szakácskés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU1030130116
Szakácskés PRO DYNAMIC 21 cm, fekete, rozsdamentes acél, F.Dick FDCK8544721
Szakácskés 1905 21 cm, F.Dick
52 360 Ft
FDCK8194721
Szakácskés 22 cm, Victorinox
19 520 Ft
VN5200322
Szakácskés GOURMET 18 cm, Wüsthof
30 490 Ft
WU1035044818
Szakácskés SWISS MODERN 22 cm, fekete, Victorinox
24 440 Ft
VN6901322B

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését