Séf kések

összesen 32 termék
Güde THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS szakács kés, 26 cm, barna GUDEDAG88826
Güde DAMASCUS szakács kés, 21 cm, barna
688 700 Ft
GUDEDA780521
Szakácskés CRAFTER 16 cm, Wüsthof
78 210 Ft
WU1010830116
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Szakácskés SEBRA 20,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV623378
KITA NORTH DAMASCUS 20 cm séfkés, Dellinger
55 740 Ft
DNGRSXLKH133
Szakács kés Amici Wüsthof 16 cm
86 900 Ft
WU1011300116
Szakácskés SWISS MODERN 22 cm, Victorinox
42 480 Ft
VN6901022G
Kínai szakácskés IKON 18 cm, Wüsthof
125 500 Ft
WU1010531818
Güde DELTA GRENADILL szakács kés, 21 cm, barna
77 080 Ft
GUDED80521
Szakács kés Amici Wüsthof 20 cm
99 900 Ft
WU1011300120
Szakácskés KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
57 380 Ft
DNGRSXLKH132
Güde SYNCHROS szakács kés, 21 cm, barna
113 900 Ft
GUDES80523
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA szakács kés, 21 cm, barna GUDEV80521
Szakácskés 18 cm, Victorinox
24 440 Ft
VN5180018
Szakácskés 18 cm, fa, Victorinox
22 800 Ft
VN5520018
Szakácskés 16 cm, Victorinox
22 800 Ft
VN5520016
Szakácskés 14 cm, Victorinox
22 800 Ft
VN5520014
Szakácskés SWISS MODERN 15 cm, Victorinox
37 560 Ft
VN6901015G
Szakácskés 20 cm, fa, Victorinox
24 440 Ft
VN5520020
Güde ALPHA OAK szakács kés, 21 cm, barna
73 390 Ft
GUDEE80521
Szakácskés URBAN FARMER 16 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU1025244816
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését