Séf kések

összesen 110 termék
Szakácskés VG10 20,5 cm, bőrtokkal, Forged
48 690 Ft
FORGEDSDV305584
Güde THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS szakács kés, 26 cm, barna GUDEDAG88826
Szakácskés SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell
286 700 Ft
YAX37200
Szakácskés NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
106 500 Ft
ES515403
Szakácskés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
46 400 Ft
DB428017
Güde DAMASCUS szakács kés, 21 cm, barna
688 700 Ft
GUDEDA780521
Szakácskés CRAFTER 16 cm, Wüsthof
78 210 Ft
WU1010830116
Szakácskés OLIVE 20,5 cm, olajfa markolattal, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV305225
Szakácskés FOUR STAR 20 cm, Zwilling
49 360 Ft
ZW31071201
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
45 790 Ft
WM1880396032
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
117 300 Ft
WU1061200120
Szakácskés KATAI 20,5 cm, Forged
55 910 Ft
FORGEDSDV620599
Szakácskés RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
95 000 Ft
YAX36600
Szakácskés BRUTE 20,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV304105
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Szakácskés CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
64 760 Ft
WU459620
Szakácskés PERFORMER 16 cm, Wüsthof
99 900 Ft
WU1061200116
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Szakácskés SEBRA 20,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV623378
Kínai szakácskés CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
99 500 Ft
WU467318
Szakácskés KINEO 15 cm, WMF
24 290 Ft
WM1896166032
Szakácskés RAN PLUS 20 cm, kivágásokkal, fekete, Yaxell YAX36600G
Szakácskés INTENSE 20,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV304495
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését