odpocet
3 nap
13 óra
38 perc
16 másodperc

Séf kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 9 termék
Güde Solingen Filterek megszüntetése
Güde THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS szakács kés, 26 cm, barna GUDEDAG88826
210931 7 d805 21 white
77 080 Ft
GUDED80521
210988 m805 21
73 390 Ft
GUDEM80521
Güde DAMASCUS szakács kés, 21 cm, barna
688 700 Ft
GUDEDA780521
210994 kucharsky nuz synchros 21 cm hneda gude
113 900 Ft
GUDES80523
ALPHA POM Güde szakács kés, 21 cm, fekete
55 760 Ft
GUDE180521
211006 kucharsky nuz alpha bricole di venezia 21 cm hneda gude GUDEV80521
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
73 390 Ft
GUDEE80521
KAPPA Güde szakács kés, 21 cm, ezüst
63 960 Ft
GUDE80521

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését

Látogatott termékek

Mikado Taška Cage Feeder Carryall
Od 1 034 Kč
97.11%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.