Séf kések

összesen 97 termék
210559 36600g YAX36600G
Japán szakácskés GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
37 700 Ft
DNGRSXLKHAUS8B
Szakácskés NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
106 500 Ft
ES515403
Szakácskés VG10 20,5 cm, bőrtokkal, Forged
51 080 Ft
FORGEDSDV305584
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Szakácskés CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
72 590 Ft
WU459623
Szakácskés KINEO 20 cm, WMF
26 980 Ft
WM1896156032
Szakácskés BRUTE 20,5 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV304105
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
46 960 Ft
WM1880396032
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
Újdonság
23 440 Ft
ZW1020443
Szakácskés AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
45 050 Ft
FDCK8172220
216107 kucharsky nuz hana 20 cm hneda yaxell
Újdonság
49 090 Ft
YAX34800
Szakácskés INTENSE 20,5 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV304495
Szakácskés CLASSIC LINE 20 cm, WMF
18 890 Ft
WM1874666030
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Szakácskés SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH172
210988 m805 21
73 390 Ft
GUDEM80521
Szakácskés SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH205
Szakácskés PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
46 910 Ft
ZW31021201
Szakácskés FOUR STAR 20 cm, Zwilling
43 480 Ft
ZW31071201
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
123 200 Ft
WU1061200120
Szakácskés PRO DYNAMIC 21 cm, fekete, rozsdamentes acél, F.Dick FDCK8544721
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
73 390 Ft
GUDEE80521
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését