Sók

összesen 2 termék

Ínyenc és ízesített sók - egy kis csemege a konyhába vagy a barátodnak...

Só - fontos a főzésben?

A só, akárcsak a bors - az egyik legnépszerűbb fűszer, amely évezredek óta fűszerezi ételeinket. Valószínűleg minden szakács azt is mondaná, hogy a só az emberiség egyik legnagyobb barátja! Háborúkat vívtak érte, fizetéseket fizethettek benne, segített a sebek gyógyulásában, és még szerencsét is hozhatott!

Melyek a só fő szerepei a konyhában? Egészséges?

A só több ízt ad, és alapvető tápanyag és tartósítószer. És bár a túl sok só hozzáadása az ételekhez egészségtelen lehet, a só az emberi élethez nélkülözhetetlen tápanyag - egyensúlyban tartja a vérben lévő folyadékokat, fenntartja az egészséges vérnyomást, szabályozza az izomműködést és az idegi impulzusokat.

Só - mivel ízesíthetjük és hogyan tálaljuk?

Ne feledje, hogy a só fokozza az összetevők természetes ízét, de ha fél attól, hogy túl sok sót ad az ételhez, akkor sózzon csak egy kicsit, és tegyen az asztalra jó minőségű, tiszta vagy ízesített sót. Só - a borssal ellentétben nem kell frissen őrölni (nem tartalmaz olyan illékony vegyületeket, amelyek az őrlés során felszabadulnak, és nem öregszik), de érdemes lehet darálót vagy mozsarat használni, hogy az ételhez megfelelő méretű sót kapjunk.

A Kulina oldalon természetes és egészséges ínyenc sók és fűszerek érdekes választékát kínáljuk Önnek. Remekül mutatnak a konyhai polcon vagy a munkalapon, valamint az asztalon, így vendégeinek megfelelő mennyiségű aromát adnak az ételekhez, és új ízeket kínálnak.

Milyen összetevőket szoktak használni a só ízesítéséhez?

  • szárított gyógynövények
  • szárított citrusfélék vagy paradicsom
  • egyéb fűszerek

Mire használható az ízesített só?

Használja sókeverékeinket mindenféle étel feldobásához, még a legegyszerűbbekhez is! Használhat ízesített sót a következőkhöz:

  • mindenféle saláta és zöldségek
  • hús és hal felett
  • sült zöldségek és burgonya felett
  • tésztaételek
  • kiváló minőségű kenyér... paradicsomszeletekkel
  • desszertek (a szárított chilis só különösen jól illik a csokoládéhoz!)