Sonkakések

összesen 3 termék
Sonkakés CLASSIC COLOUR 16 cm, rózsaszín himalájai só, Wüsthof WU1061704416
Sonkakés CLASSIC COLOUR 16 cm, lila, Wüsthof
38 690 Ft
WU1061704216
Sonkakés CLASSIC COLOUR 16 cm, korall barack, Wüsthof WU1061704316

Sonkakések - szeletelje a sonkát, mint egy profi

Mi az a sonkakés?

A sonkakés - a sonkavágáshoz használt professzionális kés - hasonlít a kicsontozó vagy filéző késhez. A penge hosszú, keskeny, és csak egy kicsit rugalmas. Ez megkönnyíti a késsel való vágást. A penge hossza 20 és 32 cm között mozog. A hosszú pengének köszönhetően egyetlen mozdulattal szeletelhet. A rugalmas penge lehetővé teszi, hogy a kés alkalmazkodjon a sonka felületéhez, és rendkívül pontos vágást érjen el.

A Kulina oldalon olyan neves gyártók minőségi sonkakéseit kínáljuk, mint a Zwilling és a Wusthof, amelyek többféle méretben kaphatók.

Mit kell figyelembe vennie, amikor új sonkakést vásárol?

Számos jellemző tulajdonságot kell keresnie, amikor új sonkakést vásárol.

  • A penge

A sonkakés hosszának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a vágás teljes területét lefedje. A sonkakéseknek 16 és 32 centiméter közötti hosszúságúnak kell lenniük. A pengék keskenyek, és gyakran kis barázdákkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a szeletek megtapadását. Néhánynak lekerekített hegye van, és egy lazackésre emlékeztet, néhánynak pedig éles, hegyes hegye.

  • A fogantyú

A sonkakés markolatának rendkívül kényelmesnek kell lennie, és biztos fogást kell biztosítania. Csúszásmentesnek és elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy a biztos fogás érdekében elférjen a kézben.

Hogyan ápoljuk sonkakésünket?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a sonkakés hosszú ideig kitartson, mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését késélezővel - Helyezze a késpengét a késélező fölé 15 fokos szögben, és csúsztassa végig a késpengén a végétől a végéig. A mozgás irányának mindig állandónak kell lennie
  • olyan vágódeszkát használjon, amely késbarát és elég nagy ahhoz, hogy a felszeletelni kívánt sonka elférjen rajta

Sonkaszeleteléskor szükség lehet húsvillára is.