Faragó kések

összesen 24 termék
Güde ALPHA MIKARTA szeletelő kés, 10 cm, piros
37 310 Ft
GUDEM76410
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
Akce
11 690 Ft –20 %
9 350 Ft
WM1874536030
210928 6 d764 10 white
43 870 Ft
GUDED76410
Spékelőkés CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
Akce
38 690 Ft –10 %
34 820 Ft
WU408609
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen
38 540 Ft
GUDEE76413
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
Akce
23 780 Ft –18 %
19 480 Ft
ZW31070081
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
Akce
30 000 Ft –10 %
27 000 Ft
WU406609
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
Akce
32 620 Ft –10 %
29 350 Ft
WU406610
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
Akce
32 310 Ft –12 %
28 200 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
Akce
4 840 Ft –10 %
4 350 Ft
ZW38601090
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
Akce
64 760 Ft –10 %
58 280 Ft
WU498609
Spékelőkés TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
Akce
11 890 Ft –10 %
10 700 Ft
ZW34910101
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA szeletelő kés, 10 cm, barna GUDEV76410
Spékelőkés 12 cm, fekete, Victorinox
Akce
11 630 Ft –10 %
10 460 Ft
VN5200312
Spékelőkés TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
Akce
11 400 Ft –12 %
9 950 Ft
ZW31620100
Spékelőkés IKON 12 cm, Wüsthof
Akce
69 190 Ft –10 %
62 270 Ft
WU498612
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
Akce
23 780 Ft –14 %
20 340 Ft
ZW31070101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
Akce
4 840 Ft –10 %
4 350 Ft
ZW38720100
Güde KAPPA szeletelőkés, 10 cm, ezüst
32 800 Ft
GUDE76410

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.