Az ízletes steak minőségi hússal kezdődik. Érlelt marhahúst válasszon, ideális esetben magas szűzpecsenyéből vagy bélszínből. Fontos az úgynevezett márványosodás, az izomrostok közötti vékony zsírréteg, amely biztosítja a szaftosságot és az ízt. Vágja fel a húst egy éles késsel 2,5 - 4 cm magas szeletekre.
Vegye ki a húst a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni körülbelül 30 percet vagy egy órát, mielőtt megsütné. Ez biztosítja az egyenletes barnulást.
A tökéletes steakhez nagyon magas hőmérséklet kell. Pan szóval melegítse elő magas fokozaton, amíg füstölni nem kezd, ez 5-10 percig is eltarthat, öntöttvas serpenyőknél még tovább. Győződjön meg róla, hogy a hús nagyon forró, mielőtt beleteszi a serpenyőbe. Csak így nem fog a hús a serpenyőhöz ragadni és jellegzetes kérget képezni.
Vigyázz a boosterrel
Bár lehet, hogy időmegtakarítás céljából hajlandó lesz indukciós főzőlapon használni a gyorsítót, ezúttal hagyja békén. A serpenyőnek valóban magas hőmérsékletre van szüksége, de a gyorsító használata azzal a kockázattal jár, hogy a hőmérséklet olyan gyorsan emelkedik, hogy túlmelegszik, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat. Ezenkívül a turbófűtés egyenlőtlen hőeloszlást és következésképpen egyenlőtlenül átsült steaket eredményezhet.