Szeletelő kések

összesen 6 termék
GOURMET 20 cm szeletelő kés, Zwilling
21 740 Ft
ZW36110201
Szeletelőkés PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
45 430 Ft
ZW31020200
Dranger kés 1905 21 cm, F.Dick
42 790 Ft
FDCK8195621
Szeletelő kés GOURMET 16 cm, Zwilling
21 060 Ft
ZW36110161
Szeletelőkés ASADOR VIVUM 22 cm, acél, barna, F.DICK FDCK83626222H

Szeletelőkések - éles kések szeleteléshez és faragáshoz

Mi az a szeletelőkés?

A szeletelőkés hosszú, vékony pengéjű, hegyes vagy ívelt hegyű kés, amelyet különböző típusú élelmiszerek vékony szeletelésére használnak. A szeletelő kések eléggé univerzálisak, de érdemes lehet speciális késeket is vásárolni sonka, sajt vagy kenyér szeleteléséhez.

Bár a szeletelőkések többsége borotvaéles élű, ne használja őket csontok vagy keményebb ételek átvágására.

Mit kell figyelembe venni a szeletelőkéskiválasztásakor?

A Kulina oldalon számos kiváló minőségű szeletelő kést talál, amelyeket olyan gyártók gyártanak, mint a Wusthof, Zwilling, Dellinger vagy a F.DICK. A kés kiválasztásakor vegye figyelembe:

  • acélminőség - a szeletelő kés anyagát mindig figyelembe kell venni. Válasszon kiváló minőségű, rozsdamentes szénacélból készült modellt, mivel ez garantálja a legjobb teljesítményt és tartósságot.
  • pengehossz - attól függően, hogy mit szeretne szeletelni a késsel, válasszon megfelelő hosszúságú, borotvaéles pengét az ideális, vékony szeletekhez.
  • a markolat kényelme - győződjön meg róla, hogy a kés kényelmes és biztos fogást biztosít

Hogyan ápoljuk a szeletelő kést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a szeletelő kése hosszú ideig kitartson, mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel
  • használjon vágódeszka amely késbarát