Szeletelő kések

összesen 4 termék

Szeletelőkések - éles kések szeleteléshez és faragáshoz

Mi az a szeletelőkés?

A szeletelőkés hosszú, vékony pengéjű, hegyes vagy ívelt hegyű kés, amelyet különböző típusú élelmiszerek vékony szeletelésére használnak. A szeletelő kések eléggé univerzálisak, de érdemes lehet speciális késeket is vásárolni sonka, sajt vagy kenyér szeleteléséhez.

Bár a szeletelőkések többsége borotvaéles élű, ne használja őket csontok vagy keményebb ételek átvágására.

Mit kell figyelembe venni a szeletelőkéskiválasztásakor?

A Kulina oldalon számos kiváló minőségű szeletelő kést talál, amelyeket olyan gyártók gyártanak, mint a Wusthof, Zwilling, Dellinger vagy a F.DICK. A kés kiválasztásakor vegye figyelembe:

  • acélminőség - a szeletelő kés anyagát mindig figyelembe kell venni. Válasszon kiváló minőségű, rozsdamentes szénacélból készült modellt, mivel ez garantálja a legjobb teljesítményt és tartósságot.
  • pengehossz - attól függően, hogy mit szeretne szeletelni a késsel, válasszon megfelelő hosszúságú, borotvaéles pengét az ideális, vékony szeletekhez.
  • a markolat kényelme - győződjön meg róla, hogy a kés kényelmes és biztos fogást biztosít

Hogyan ápoljuk a szeletelő kést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a szeletelő kése hosszú ideig kitartson, mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel
  • használjon vágódeszka amely késbarát