Szeletelő kések
Szeletelőkések - éles kések szeleteléshez és faragáshoz
Mi az a szeletelőkés?
A szeletelőkés hosszú, vékony pengéjű, hegyes vagy ívelt hegyű kés, amelyet különböző típusú élelmiszerek vékony szeletelésére használnak. A szeletelő kések eléggé univerzálisak, de érdemes lehet speciális késeket is vásárolni sonka, sajt vagy kenyér szeleteléséhez.
Bár a szeletelőkések többsége borotvaéles élű, ne használja őket csontok vagy keményebb ételek átvágására.
Mit kell figyelembe venni a szeletelőkéskiválasztásakor?
A Kulina oldalon számos kiváló minőségű szeletelő kést talál, amelyeket olyan gyártók gyártanak, mint a Wusthof, Zwilling, Dellinger vagy a F.DICK. A kés kiválasztásakor vegye figyelembe:
- acélminőség - a szeletelő kés anyagát mindig figyelembe kell venni. Válasszon kiváló minőségű, rozsdamentes szénacélból készült modellt, mivel ez garantálja a legjobb teljesítményt és tartósságot.
- pengehossz - attól függően, hogy mit szeretne szeletelni a késsel, válasszon megfelelő hosszúságú, borotvaéles pengét az ideális, vékony szeletekhez.
- a markolat kényelme - győződjön meg róla, hogy a kés kényelmes és biztos fogást biztosít
Hogyan ápoljuk a szeletelő kést?
A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a szeletelő kése hosszú ideig kitartson, mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:
- a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
- ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
- a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
- a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
- rendszeresen élesítse a kését késélezővel
- használjon vágódeszka amely késbarát