Tajine edény fedő DELIGHT 32 cm, fehér, Emile Henry
Kód: EH104632Termék részletes leírása
Emile Henry Delight tagine fedél anyaga FLAME® kerámia.
A FLAME® kerámiát az Emile Henry laboratóriumokban fejlesztették ki, 500° C-ig hőálló, a legjobb minőségű kerámia edények előnyeit ötvözi, amelyeket közvetlen lángon lehet használni: tökéletes elkészülés, alapanyagok tisztelete és jól megmaradó ízek. A zománcbevonat védi a karcolásoktól és a sérülésektől (közvetlenül az edényben vághat, az nem karcolódik), így mosogatógépben is tisztítható. A fém edényeknél 30%-kal könnyebb edények lángon, sütőben és mikrohullámú sütőben is használhatóak. Lehet közvetlenül hűtőbe vagy sütőbe tenni, majd tálalni. Tartósak, mechanikus sokkokkal szemben ellenállóak és hosszú ideig melegen tartják a bennük levő ételt.
Minden sütőben használható: gázos, elektromos, mikrohullámú
- Egyenletes a hőeloszlása, sokáig meleg marad
- Mosogatógépben mosható
- Francia gyártmány, burgundi agyagból
- Könnyű: 30%-kal könnyebb, mint az öntöttvas
- Extra magas hőmérsékletre is felmelegíthető
- Jól bírja a hőingadozást: a mélyhűtőből rögtön az előmelegített sütőbe rakható
- 10 év garancia otthoni használatra
SPECIFIKÁCIÓ
Hossz / átmérő: 32,5 cm
Szélesség: 32,5 cm
Magassága: 15,5 cm
Hossz / átmérő:(belül) 28,5 cm
Szélesség: (belül) 28,5 cm
Magasság: (belső) 13 cm
A termék súlya: 1.715 KG
Referencia: EH348632 T
A világhírű Emile Henry kerámia története egészen a magyar forradalom évéig nyúlik vissza. 1848-ban egy fiatal fiú Jaques Henry felfedezte magának a kerámia változatos és megunhatatlan világát. Marcigny - egy város Burgundiában - a kerámia fogalmával szinte eggyé vált.
20 évesen felkeredett, hogy bejárva az országot kitanulja a keramikus mesterséget a legjobbaktól tanulva, majd év múlva már burgundia legszebb és legjobb kerámiáit kínálja az érdeklődőknek. 1870-ben megnyitotta saját műhelyét, amit fia, Paul vitt tovább.
Hamarosan annyira népszerűvé vált, hogy a legjobb párizsi asztalokon is ezek a kerámiák jelentek meg.
Az egyik legismertebb “ruffled” vagyis fodros szélű piteformát Paul 1911-ben tervezte és olyan gyorsan és olyan népszerűvé vált, hogy a vállalat szimbólumává vált.
Ez a termék a mai napig az egyik legnépszerűbb Emile Henry termék, ami nem csupán szépségének, de minőségének és tartósságának is köszönhető.
Az évek során egyre szélesedett a termékpaletta és a színvilág is, ami egyre több vásárlót vonzott a világ minden tájáról.
A cég neve, amit Jacques Henry a nagyapjának a tiszteletére változtatott meg, hivatalosan 1982 óta Emile Henry.
Az 1980-as években Jacques Henry mérnökként az apróbb részletekre is figyelve - mint például a súly és a méret- tervezte meg az edényeket, hogy megkönnyítse bennük a sütést, főzést.
A színek az Emile Henry edényeknél először 1986-ban jelentek meg: klasszikus sárga, zöld, kék és piros.
A színek még több vásárlót vonzott és terjeszkedésükkel meghódították szinte az egész világot. 1989-ben az amerikai konyha ikonikus darabja lett Emile Henry piteformája.
2005-ben mutatták be a Flame kollekciót, ami az első olyan kerámia edényeket jelentette, amiket közvetlenül fel lehetett helyezni tűzre és más modern tűzhelyre.
Az Emile Henry termékek 100 %-ban Franciaországban készültek és ezt a mondhatni hagyományt a mai örökösök is továbbviszik.
- egy újabb mérföldkő volt az Emile Henry életében, ugyanis ekkor mutatták be először a Bread Cloche terméküket. Egyszerűségében innovatív, ugyan azt a technikát használja, mint a hagyományos kenyérsütők. Nem véletlenül vált hasonlóan a piteformához egy másik ikonikus darabbá.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Edények |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 1.75 kg |
Szín: | Fehér |
Anyag: | Kerámia |
Méret: | 32 cm |
Darabszám: | 1 db |
Tulajdonságok: | Mosogatógépbe alkalmas |
Terméktípus: | Speciális edény |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | Emile Henry |
Margin-category: | B |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Az Emile Henry egy hagyományos francia márka, amely egyedi és minőségi kerámia gyártásával foglalkozik. Termékei a burgundi régióból a gall kakas országán kívül is elterjedtek a konyhában, s ma a modern technológia és hagyományos megközélítés ideális kombinációjaként ismertek. |