Tálaló edények
Tálaló tálak - kötelező kellék az asztalra
Mik azok a tálalótálak és mire használják őket?
A tálalótálakat, más néven salátástálakat különböző típusú ételek, például saláták, főtt zöldségek, tészták, burgonya, pattogatott kukorica, chipsek stb. tálalására használják. Különböző méretekben is kaphatók rágcsálnivalók, kisebb adag saláták vagy desszertek tálalásához.
A tálaló tálakat kényelmesen elhelyezheti az étkezőasztalnál, és átadhatja egyik személytől a másiknak, hogy mindenki a saját tányérjára tálalhassa az ételt. A tálalótálak sokféle kialakításban, méretben és anyagból készülnek, és ha a belső térhez illő díszítőmintával vagy stílussal választjuk őket, akkor a gyümölcsök számára dekoratív tálként is használhatók mind háztartási, mind szakmai környezetben.
Ha salátástálat keresel, mindenképpen nézd meg salátáskanál-választékunkat is, hogy még szebb legyen az asztalod, és ha szeretnéd, hogy a salátád íze is olyan jó legyen, mint amilyennek látszik, akkor feltétlenül szórd meg minőségi olívaolajjal és ízesített sóval, finom!
Milyen anyagokat használnak a tálalótálak készítéséhez?
A salátástálak sokféle összetételben kaphatók. A legnépszerűbbek a porcelánból, üvegből, műanyagból és rozsdamentes acélból készült tálak. Az utóbbi években olyan környezetbarátabb anyagok is megjelentek, mint a kőedény és a kerámia, és nálunk mindegyik megtalálható.
Természetesen minden anyagnak egyedi tulajdonságai vannak. Ezek mindegyike vagy igazán ünnepi, vagy különleges karbantartást igényel, vagy egyszerűen csak praktikus. Az ideális salátástál az Ön számára a már meglévő étkező tányéroktól és egyéb étkészletektől, illetve az étkező stílusától függ. Egy porcelán tálalótálat fog választani, ha minden tányérja klasszikus fehér porcelánból van, vagy egy fából készült salátástálat, ha olyan tálat keres, amely ideális lesz a saláta tálalására a nyári grillparti során.
Az alábbiakban bemutatjuk néhány, ezeken az anyagokon alapuló tálalótálunk néhány jellegzetes tulajdonságát.
Kőből készült tálalótálak: Erős és hasznos, mindennapi használatra kiváló. Mérsékelt égetési hőmérséklettel rendelkezik, ami lehetővé teszi a testre szabott darabok készítését. Erősebbek, mint a cserépedények, és ellenállnak a forgácsnak. Ideális nagy igénybevételhez, és gyakran akár 250°C-os sütőhőmérsékletet is kibír
Rozsdamentes acél salátástálak: Higiénikusak, ízléstelenek és rozsdamentesek.
Porcelán, kerámia salátástál: A minták és színek óriási választéka áll rendelkezésre, és különösen a porcelán gyakran igen elegánsan jelenik meg. Emellett karcállóak és higiénikusak.
Tegye ki magát kedvenc márkáink egyikének tálaló táljával, például a következőkkel MIJ, Revol, Eva Solo, és Bitz. Mind a mindennapi étkezéshez, mind a különleges alkalmakhoz a legmagasabb minőség és az időtlen elegancia garantált, függetlenül attól, hogy milyen stílust választ.