Teáskanalak
Teáskanalak - tökéletes eszközök a teához és a kávéhoz
Mi az a teáskanál és mire használhatom?
A teáskanál egy különleges evőeszköz, amelyet kis mennyiségű étel fogyasztására, valamint kis mennyiségű anyag keverésére és mérésére használnak. Általában nagyobb, mint egy desszertkanál és kisebb, mint egy evőkanál.
A teáskanál általában kicsi, sekély tálkája és hosszú, körülbelül 11-17 cm-es nyele van. Általában acélból, porcelánból vagy rozsdamentes acélból készül, és többféle kivitelben és stílusban kapható.
A teáskanálok felhasználási lehetőségei a konyhában és az étkezési területen számtalanok. Használhatók tea vagy kávé keverésére, cukor, fűszerek és egyéb sütéshez és főzéshez szükséges összetevők mérésére, vagy kis adag joghurt, fagylalt vagy leves adagolására.
A teáskanál minden konyhában vagy étkezőben szükséges felszerelés, és gyakran készletekben vagy étkezési készletekben vásárolják meg más evőeszközökkel, például asztali késekkel, asztali villákkal együtt.
Milyen típusú teáskanalak kaphatók a Kulina áruházban?
A felhasználástól és a kialakítástól függően a teáskanálok számos fajtája elérhető weboldalunkon. Íme néhány tipikus teáskanál , amellyel találkozhat:
- Standard teáskanál: Ez a stílus a teáskanál a legnépszerűbb, és a tea vagy a kávé keverésére, valamint a sütéshez és főzéshez szükséges kis mennyiségű anyagok kimérésére használják.
- Desszertkanál: A desszerteket általában ezzel a kanállal fogyasztják. Gyakran hosszú fogantyúval és ovális vagy kör alakú medencével rendelkezik.
- Mézes kanalak: Ezek olyan kiskanalak, amelyekben bizonyos mennyiségű méz van. Arra készültek, hogy forró italokba, például teába vagy kávéba keverjük őket.
- Eszpresszó kanál: Ez egy kicsi, keskeny teáskanál , amelyet az eszpresszó keverésére és kortyolgatására használnak.
- Cukros kanál: A cukorkanál egy kis teáskanál , amelyet a cukor tálalására és keverésére használnak. Gyakran díszes tállal rendelkezik.
Mi a különbség az evőkanál és a teáskanál között a sütésben?
Az evőkanál- azon kívül, hogy evésre, tálalásra vagy keverésre használják - egy népszerű mértékegység, amelyet gyakran használnak a főzés és sütés során az összetevők adagjainak mérésére. Nyilvánvalóan nagyobb, mint egy teáskanál és a térfogatuk közötti különbség többé-kevésbé háromszoros, így ha egy evőkanál 10 g liszt, akkor a teáskanál 3, míg egy evőkanálba 15 g víz vagy tej fér bele, egy teáskanálba 3, míg egy teáskanálba 15 g víz vagy tej teáskanál 5 g.