Tejes edények

összesen 6 termék
Nyeles lábas tejforraláshoz 16 cm, duplafalú, de Buyer DB343716
Nyeles lábas tejforraláshoz 1,7 l, WMF
20 990 Ft
WM797819041
Nyeles lábas tejforraláshoz 18 cm, 1,5 l, WMF
49 990 Ft
WM0792816040
Tejforraló EDO Alessi 1,3 l
33 690 Ft
ALPU302
Nyeles lábas tejforraláshoz PICO 14 cm, tapadásmentes, Zwilling ZW66650142

Tejfazék – kicsi és aranyos fazék minden konyhába

Mi az a tejfazék?

A tejes edény, amelyet néha tejes serpenyőnek is neveznek, egy kis edény, magas és vékony testtel, amely megakadályozza a kifröccsenést. Kényelmes, ívelt vagy egyenes fogantyúval és kifolyóval is fel van szerelve, amely lehetővé teszi a folyadék könnyű öntését egy bögrébe vagy kancsóba. Néha a tejes fazéknak nincs kifolyója, de széles peremmel rendelkezik, amely lehetővé teszi a tiszta kiöntést. A legtöbb tejes fazék belső mércével rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyadék pontos adagolását. Mindez tökéletes eszközzé teszi őket mindenféle folyadék főzéséhez és melegítéséhez.

Mire használjuk a tejfazekat?

Bár a név mást jelezhet, a tejes fazekak nem csak a tej felmelegítésére használhatók. A következőkre használhatók:

  • tej, kakaó, víz vagy szószok felmelegítése,
  • kávéhoz tejhab készítésére,
  • főtt tojás,
  • szószok, puding, mártások elkészítése,
  • vaj, csokoládé stb. olvasztása
  • gyermek ételének vagy kis adag ételeik felmelegítése

A Kulinában elegáns és praktikus, fogantyús tejes edényeket talál, amelyek a hibátlan ergonómiát a hőszigeteléssel kombinálják a maximális biztonság és kényelem érdekében. Tekintse meg az edényekről szóló vásárlási útmutatónkat itt is, hogy megtudja, milyen edényekre lehet szüksége, és milyen anyagokat válasszon.

Hogyan vigyázz a tejfazékra?

Ha azt szeretné, hogy a tejes edény hosszú időn át használható maradjon, a használat utáni tisztítás során ügyeljen az alábbi szabályok betartására:

  • mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye az edényt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, helyette fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a tejes fazekat éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél tejes fazék felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró tejes edényt hideg vízbe stb.