Univerzális kések

összesen 6 termék
CLASSIC konyhakés, 20 cm, Wüsthof
51 810 Ft
WU458120
Konyhakés CLASSIC 12 cm, Wüsthof
32 620 Ft
WU406612
Univerzális kés CLASSIC 14 cm, fogazott pengével, Wüsthof WU4110
Univerzális kés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU452216
Univerzális kés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU452214
Klasszikus 16 cm-es konyhakés, barázdákkal, Wüsthof WU413916

Univerzális kés - az Ön többcélú kése

Az univerzális kés olyan konyhakés, amely különböző konyhai feladatokra használható. Ez nem igazán egy speciális késfajta, mint egy szakácskés vagy Santoku kés, és nem is rendelkezik semmilyen különleges tulajdonsággal, illetve nem szolgál semmilyen különleges célt. Ennek hossza változhat, és a legfontosabb, hogy az Ön számára kényelmes legyen.

Hogyan kell karbantartani és ápolni az univerzális kés?

  • Először is, ne feledje, hogy rendszeresen élesítse a kését, így szerezzen magának egy jó késélező.
  • univerzális kés élettartamát lerövidítheti a magas hőmérséklet, amely károsíthatja mind a markolatot, mind a pengét, ezért kerülje a mosogatógépbe helyezést.
  • Ezenkívül az univerzális késmosása után gondoskodjon arról, hogy gyorsan megszárítsa egy puha törölközővel. Ez kiküszöböli a rozsdásodás vagy elszíneződés esélyét.
  • Ezenkívül érdemes beruházni az univerzális kések tárolására szolgáló eszközökbe. A fiókban tárolás, a késtartó blokk, mágneses állvány vagy egy speciális tok.
  • Végül, de nem utolsósorban: Szükséged lesz egy megfelelő vágófelületre! A megfelelő vágódeszka amely nem tompítja a pengéket, készülhet keményfából, bambuszból vagy kiváló minőségű műanyagból. Kerülje a kőből vagy üvegből készült vágódeszkákat, mert ezek gyorsan tompítják vagy tönkreteszik az univerzális késpengéjét.

Milyen anyagokat használnak egy univerzális késelkészítéséhez?

Az univerzális kés többféle anyagból készülhet, többek között kerámiából, magas széntartalmú acélból, rozsdamentes acélból, magas széntartalmú rozsdamentes acélból és titánból.

  • Rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél egyik előnye, hogy nem rozsdásodik, ami nagyon hasznos az univerzális kés esetében, mivel az ételek és a gyümölcslevek elkerülhetetlenül rá fognak kerülni, és növelik a foltok valószínűségét. A rozsdamentes acélból készült pengék kevesebb karbantartást igényelnek.

  • Damaszkuszi acél

A damaszkuszi acél előállítását, amely magas és alacsony széntartalmú acélok többszöri egymásra hajtogatásából áll, a japán kardgyártók találták fel. Ennek eredményeképpen a pengék rugalmasak és élesek, ami ideális univerzális késekhez.

Nézze meg ajánlatunkat, és szerezze be a legjobb univerzális késeket olyan elismert gyártóktól, mint például Forged, WMF, és a Wusthof. Olvassa el a kések vásárlási útmutatóját is, hogy többet tudjon meg arról, hogy melyik kést érdemes megvásárolnia a konyhájába.