Univerzális serpenyők

összesen 3 termék
Univerzális serpenyő LA LYONNAISE 28 cm, acél, de Buyer DB502028
Serpenyő LA LYONNAISE 32 cm, de Buyer
18 680 Ft
DB502032
Serpenyő LA LYONNAISE 20 cm, de Buyer
10 150 Ft
DB502020

Serpenyők – Melyek a legjobb serpenyők?

Minden konyha kötelező tartozéka a serpenyő. A legismertebb serpenyők az alumínium, rozsdamentes acél, réz vagy öntött vasból készülnek. Minden anyagnak megvan a maga szerkezete, illetve előnye, amelyekről lentebb olvashatnak bővebben vagy a kulina.com weboldalán. teljes választék. Szintén megnézhetik legkeresettebb serpenyők e mit vásárolnak mások.

Melyek a legjobb serpenyők és milyen ételek elkészítéséhez javasoltak?

  • rozsdamentes acél serpenyők: szinte bármilyen típusú ételhez amit sütni, barnítani vagy pirítani akar, gyakorlatilag szinte elpusztíthatlan és kiváló hőelosztást biztosít.
  • >aluminínium serpenyők a legjobb választás adagonkénti hússütéshez, steak sütéséhez, burgerekhez és tojássütéshez. Az alumínium serpenyők hihetetlenül könnyűek, kiváló hőelosztást biztosítanak, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a hőmérséklet ingadozni fog, ha ételt teszünk a serpenyőbe.
  • öntöttvas serpenyők a legjobb választás stekek sütéséhez, ám más ételek elkészítésére is kiválóan alkalmas. Azonban ügyeljünk arra, hogy elkerüljük a paradicsomot és egyéb savas jellegű hozzávalókat, a halat, tojást és olyan desszerteket, melyek hajlamosak leragadni.
  • réz serpenyő gyorsan felhevülnek és kihűlnek, kiválóan illenek minden konyhába, tökéletesek olyan ételek elkészítéséhez, melyek igénylik az állandó hőt és a pontos hőmérsékletszabályozást (különféle halak, szószok és olyan édességek, mint a karamel készítése). Ugyanakkor szintén ügyelnünk kell arra, hogy ne használjunk savas összetevőket a serpenyőben, mint például a citromlé, bor vagy a paradicsom

A megfelelő serpenyő kiválasztása azonban attól is függ, milyen ételeket szeretne sütni, milyen típusú tűzhelyet használ és hány főre főz általában.

A tapadásmentes serpenyők alkalmasak sütésre és miért utálják őket a profi szakácsok

A tapadásmentes serpenyők nagyon kényelmesek és könnyen használhatók, és sokan szívesen használják mindenféle kulináris feladathoz, beleértve a sütést, pirítást vagy párolást. Ennek ellenére tudnia kell, hogy általában nagyon kényesek, és könnyen tönkreteheti a tapadásmentes bevonatot, ha nem a megfelelő konyhai eszközöket vagy túl erős, koptató vegyszereket használ. Ez az oka annak, hogy a professzionális szakácsok nem használják őket professzionális konyhákban vagy éttermekben, ahol a serpenyőket állandóan használják.

Ennek ellenére a tapadásmentes serpenyők otthoni használatra kiválóan alkalmas eszközök, és a rozsdamentes acél és a tapadásmentes funkciók kombinációja tökéletes minden otthoni szakács számára, beleértve a teljesen kezdőket is. Használja tapadásmentes serpenyőit, különösen tojáshoz, zöldségekhez, szárnyasokhoz és finom halak készítéséhez.

Milyen gyakran kell cserélni a tapadásmentes serpenyőket?

Egyes általános szabályok szerint körülbelül ötévente kell cserélni, de időnként meg kell nézni a serpenyőt, és ha azt észleli, hogy meghajlott, karcos vagy elszíneződött, azonnal hagyja abba a használatát.

Melyik a legjobb serpenyő?

Kulinában rengeteg megbízható, jó minőségű serpenyőt talál olyan neves gyártóktól, mint például a Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. A választás attól függ, hogy melyik anyagot részesíti előnyben, és mennyi pénzt szeretne befektetni a serpenyőbe. Tefal ha olcsó tapadásmentes serpenyőt keres, vagy a de Buyer ha megengedheti magának egy legendás francia gyártó prémium serpenyőjét.

Hogyan vigyázzanak a serpenyőre?

Ha pénzt fektetett be egy jó minőségű serpenyőbe, akkor azt megfelelő módon kell ápolnia, amely biztosítja a hosszú és egészséges használatot. Hogyan kell karbantartani a serpenyőt? Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, hogy hosszú ideig élvezhesse a serpenyőket.

  • csak szilikon eszközöket használjon tapadásmentes serpenyőin,
  • mindig kézzel mossa el a serpenyőt, ne használjon erős tisztítószert vagy súrolószert,
  • azonnal szárítsa meg a serpenyőt mosás után,
  • kerülje a nagy hőmérséklet-változásokat (soha ne tegyen forró serpenyőt hideg víz alá),
  • próbálja elkerülni a savas ételeket és az aeroszolos főzőpermeteket,
  • szárítás után vonja be a serpenyőt vékony olajréteggel,
  • megfelelően tárolja az edényeket