odpocet
4 nap
8 óra
50 perc
12 másodperc

Univerzális serpenyők

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 3 termék
1,3 l - 1,3 lFilterek megszüntetése
Tapadásmentes serpenyő CENIT 20 cm, Fissler
18 130 Ft
FS45300201000
Tapadásmentes serpenyő CENIT 20 cm, Fissler
25 810 Ft
FS45301201000
Tapadásmentes serpenyő LEVITAL COMFORT 20 cm, 1,1 l, Fissler FS159121201000

Serpenyők – Melyik serpenyőben a legjobb sütni?

A serpenyők minden konyha nélkülözhetetlen eszközei. A leggyakoribb serpenyőtípusok az alumínium, a rozsdamentes acél, a réz és az öntöttvas serpenyők. Mindegyik anyagnak megvannak a saját tulajdonságai és előnyei, amelyekről alább vagy a serpenyőkkel kapcsolatos teljes útmutatónkban olvashat itt.

Melyek a legjobb serpenyők, és milyen típusú ételekhez ideálisak?

  • Rozsdamentes acél serpenyők: szinte mindenféle ételhez használhatók, amelyeket sütni, pirítani vagy hirtelen sütni szeretne. Gyakorlatilag elpusztíthatatlanok, és az anyag kiváló hőelosztást biztosít.
  • Alumínium serpenyők a legjobbak egy-egy adag hús, steak, hamburger sütéséhez vagy tojásrántottához. Az alumínium serpenyők könnyűek és nagyon jól vezetik a hőt, de ne feledje, hogy nem tartják jól a hőt, így ha ételt tesz a forró serpenyőbe, a hőmérséklet ingadozni fog.
  • Öntöttvas serpenyők a legjobbak a steakekhez, de különféle ételek sütéséhez és pirításához is kiválóak. Ennek ellenére ne használja olyan ételekhez, mint a paradicsom és más savas összetevők, finom halak, tojás vagy ragacsos desszertek.
  • Réz serpenyők gyorsan felmelegszenek és lehűlnek, gyönyörűen néznek ki, és a konyha díszei lehetnek. Ideálisak olyan ételek főzéséhez, amelyek állandó hőt és pontos hőmérséklet-szabályozást igényelnek (halakhoz, szószokhoz vagy édességekhez, például karamellhez), de nem szabad savas összetevőkkel, például citromlével, borral vagy paradicsommal használni.

A megfelelő serpenyő kiválasztása attól is függ, hogy általában milyen ételt süt, milyen típusú tűzhelyet használ, és hány személyre főz általában. Megtekintheti a wok és a grill serpenyőink választékát is.

Jók a tapadásmentes serpenyők sütéshez, és miért utálják őket a profi szakácsok?

A Tapadásmentes serpenyők nagyon praktikusak és könnyen használhatók, ezért sokan szívesen alkalmazzák őket a legkülönfélébb kulináris feladatokhoz, beleértve a sütést, pirítást és párolást. Fontos azonban tudni, hogy általában nagyon érzékenyek, és a tapadásmentes bevonatuk könnyen tönkretehető nem megfelelő konyhai eszközök vagy túl erős, abrazív vegyszerek használatával. Ez az oka annak, hogy a profi szakácsok nem használják őket professzionális konyhákban vagy éttermekben, ahol a serpenyők folyamatos használatban vannak.

Mindazonáltal a minőségi tapadásmentes serpenyők remek eszközök otthoni használatra, a rozsdamentes acél és a tapadásmentes tulajdonságok kombinációja pedig ideális mindenféle házi szakácsnak, beleértve a kezdőket is. Használja tapadásmentes serpenyőit különösen tojásételekhez, zöldségekhez, szárnyasokhoz és finom halakhoz.

Mindent a tapadásmentes serpenyőkről

Milyen gyakran kell cserélni a tapadásmentes serpenyőket?

Általános szabályként körülbelül ötévente érdemes cserélni őket, de időről időre ellenőrizze a serpenyőjét, és ha deformálódást, karcolódást vagy elszíneződést észlel, azonnal hagyja abba a használatát.

Melyek a legjobb serpenyők?

A Kulinánál számos megbízható, kiváló minőségű serpenyőt talál olyan neves gyártóktól, mint a Zwilling, Fissler, Woll vagy a WMF. A választás attól függ, hogy milyen anyagot preferál, és mennyi pénzt szeretne a serpenyőjébe fektetni. Válassza a Tefal terméket, ha kedvező árú tapadásmentes serpenyőt keres, vagy váltson a de Buyer termékre, ha megengedheti magának a legendás francia gyártó prémium serpenyőjét.

Hogyan gondozzuk a serpenyőinket?

Minden anyagnak megvannak a sajátosságai, ezért egyedi ápolást igényel:

  • a tapadásmentes serpenyőkhöz csak szilikon konyhai eszközöket használjon,
  • a serpenyőket mindig kézzel mossa el, ne használjon erős tisztítószereket vagy súrolószereket,
  • a serpenyőket mosás után azonnal törölje szárazra,
  • kerülje a hirtelen hőmérséklet-változásokat (soha ne tegyen forró serpenyőt hideg víz alá),
  • próbálja elkerülni a savas ételeket és a főzéshez használt aeroszolos spray-ket,
  • szárítás után kenjen fel a serpenyőre egy vékony réteg olajat,
  • megfelelően tárolja a serpenyőit.
Mindent a serpenyők megfelelő ápolásáról
97.12%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.