odpocet
5 nap
0 óra
42 perc
16 másodperc

Univerzális serpenyők

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 1 termék
35 cm - 35 cmFilterek megszüntetése
Serpenyő FP35 35 cm, öntöttvas, Petromax
26 950 Ft
PET700181

Serpenyők – Melyik serpenyőben a legjobb sütni?

A serpenyők minden konyha nélkülözhetetlen eszközei. A leggyakoribb serpenyőtípusok az alumínium, a rozsdamentes acél, a réz és az öntöttvas serpenyők. Mindegyik anyagnak megvannak a saját tulajdonságai és előnyei, amelyekről alább vagy a serpenyőkkel kapcsolatos teljes útmutatónkban olvashat itt.

Melyek a legjobb serpenyők, és milyen típusú ételekhez ideálisak?

  • Rozsdamentes acél serpenyők: szinte mindenféle ételhez használhatók, amelyeket sütni, pirítani vagy hirtelen sütni szeretne. Gyakorlatilag elpusztíthatatlanok, és az anyag kiváló hőelosztást biztosít.
  • Alumínium serpenyők a legjobbak egy-egy adag hús, steak, hamburger sütéséhez vagy tojásrántottához. Az alumínium serpenyők könnyűek és nagyon jól vezetik a hőt, de ne feledje, hogy nem tartják jól a hőt, így ha ételt tesz a forró serpenyőbe, a hőmérséklet ingadozni fog.
  • Öntöttvas serpenyők a legjobbak a steakekhez, de különféle ételek sütéséhez és pirításához is kiválóak. Ennek ellenére ne használja olyan ételekhez, mint a paradicsom és más savas összetevők, finom halak, tojás vagy ragacsos desszertek.
  • Réz serpenyők gyorsan felmelegszenek és lehűlnek, gyönyörűen néznek ki, és a konyha díszei lehetnek. Ideálisak olyan ételek főzéséhez, amelyek állandó hőt és pontos hőmérséklet-szabályozást igényelnek (halakhoz, szószokhoz vagy édességekhez, például karamellhez), de nem szabad savas összetevőkkel, például citromlével, borral vagy paradicsommal használni.

A megfelelő serpenyő kiválasztása attól is függ, hogy általában milyen ételt süt, milyen típusú tűzhelyet használ, és hány személyre főz általában. Megtekintheti a wok és a grill serpenyőink választékát is.

Jók a tapadásmentes serpenyők sütéshez, és miért utálják őket a profi szakácsok?

A Tapadásmentes serpenyők nagyon praktikusak és könnyen használhatók, ezért sokan szívesen alkalmazzák őket a legkülönfélébb kulináris feladatokhoz, beleértve a sütést, pirítást és párolást. Fontos azonban tudni, hogy általában nagyon érzékenyek, és a tapadásmentes bevonatuk könnyen tönkretehető nem megfelelő konyhai eszközök vagy túl erős, abrazív vegyszerek használatával. Ez az oka annak, hogy a profi szakácsok nem használják őket professzionális konyhákban vagy éttermekben, ahol a serpenyők folyamatos használatban vannak.

Mindazonáltal a minőségi tapadásmentes serpenyők remek eszközök otthoni használatra, a rozsdamentes acél és a tapadásmentes tulajdonságok kombinációja pedig ideális mindenféle házi szakácsnak, beleértve a kezdőket is. Használja tapadásmentes serpenyőit különösen tojásételekhez, zöldségekhez, szárnyasokhoz és finom halakhoz.

Mindent a tapadásmentes serpenyőkről

Milyen gyakran kell cserélni a tapadásmentes serpenyőket?

Általános szabályként körülbelül ötévente érdemes cserélni őket, de időről időre ellenőrizze a serpenyőjét, és ha deformálódást, karcolódást vagy elszíneződést észlel, azonnal hagyja abba a használatát.

Melyek a legjobb serpenyők?

A Kulinánál számos megbízható, kiváló minőségű serpenyőt talál olyan neves gyártóktól, mint a Zwilling, Fissler, Woll vagy a WMF. A választás attól függ, hogy milyen anyagot preferál, és mennyi pénzt szeretne a serpenyőjébe fektetni. Válassza a Tefal terméket, ha kedvező árú tapadásmentes serpenyőt keres, vagy váltson a de Buyer termékre, ha megengedheti magának a legendás francia gyártó prémium serpenyőjét.

Hogyan gondozzuk a serpenyőinket?

Minden anyagnak megvannak a sajátosságai, ezért egyedi ápolást igényel:

  • a tapadásmentes serpenyőkhöz csak szilikon konyhai eszközöket használjon,
  • a serpenyőket mindig kézzel mossa el, ne használjon erős tisztítószereket vagy súrolószereket,
  • a serpenyőket mosás után azonnal törölje szárazra,
  • kerülje a hirtelen hőmérséklet-változásokat (soha ne tegyen forró serpenyőt hideg víz alá),
  • próbálja elkerülni a savas ételeket és a főzéshez használt aeroszolos spray-ket,
  • szárítás után kenjen fel a serpenyőre egy vékony réteg olajat,
  • megfelelően tárolja a serpenyőit.
Mindent a serpenyők megfelelő ápolásáról
97.12%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.