Univerzális serpenyők

összesen 21 termék
Tapadásmentes serpenyő INGENIO UNLIMITED L7630632, 28 cm, Tefal TEFL7630632
Tapadásmentes serpenyő ULTIMATE G2680472 24 cm, Tefal
14 790 Ft
TEFG2680472
Tapadásmentes serpenyő INTUITION B8170444 24 cm, Tefal TEFB8170444
Tapadásmentes serpenyő ULTIMATE G2680772 30 cm, Tefal
20 340 Ft
TEFG2680772
Tapadásmentes serpenyő INGENIO UNLIMITED L7630432 24 cm, Tefal TEFL7630432
INTUITION B817S255 serpenyő készlet, 2 db, Tefal
18 780 Ft
TEFB817S255
Tapadásmentes serpenyő ULTIMATE G2680672 28 cm, Tefal
17 290 Ft
TEFG2680672
Tapadásmentes serpenyő INGENIO UNLIMITED L7630302, 22 cm, Tefal TEFL7630302
Tapadásmentes serpenyő Ultimate G2687772 26 cm, csővel, Tefal TEFG2687772
Tapadásmentes serpenyő ULTIMATE G2680272 20 cm, Tefal
12 690 Ft
TEFG2680272

Serpenyők – Melyek a legjobb serpenyők?

Minden konyha kötelező tartozéka a serpenyő. A legismertebb serpenyők az alumínium, rozsdamentes acél, réz vagy öntött vasból készülnek. Minden anyagnak megvan a maga szerkezete, illetve előnye, amelyekről lentebb olvashatnak bővebben vagy a kulina.com weboldalán. teljes választék. Szintén megnézhetik legkeresettebb serpenyők e mit vásárolnak mások.

Melyek a legjobb serpenyők és milyen ételek elkészítéséhez javasoltak?

  • rozsdamentes acél serpenyők: szinte bármilyen típusú ételhez amit sütni, barnítani vagy pirítani akar, gyakorlatilag szinte elpusztíthatlan és kiváló hőelosztást biztosít.
  • >aluminínium serpenyők a legjobb választás adagonkénti hússütéshez, steak sütéséhez, burgerekhez és tojássütéshez. Az alumínium serpenyők hihetetlenül könnyűek, kiváló hőelosztást biztosítanak, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a hőmérséklet ingadozni fog, ha ételt teszünk a serpenyőbe.
  • öntöttvas serpenyők a legjobb választás stekek sütéséhez, ám más ételek elkészítésére is kiválóan alkalmas. Azonban ügyeljünk arra, hogy elkerüljük a paradicsomot és egyéb savas jellegű hozzávalókat, a halat, tojást és olyan desszerteket, melyek hajlamosak leragadni.
  • réz serpenyő gyorsan felhevülnek és kihűlnek, kiválóan illenek minden konyhába, tökéletesek olyan ételek elkészítéséhez, melyek igénylik az állandó hőt és a pontos hőmérsékletszabályozást (különféle halak, szószok és olyan édességek, mint a karamel készítése). Ugyanakkor szintén ügyelnünk kell arra, hogy ne használjunk savas összetevőket a serpenyőben, mint például a citromlé, bor vagy a paradicsom

A megfelelő serpenyő kiválasztása azonban attól is függ, milyen ételeket szeretne sütni, milyen típusú tűzhelyet használ és hány főre főz általában.

A tapadásmentes serpenyők alkalmasak sütésre és miért utálják őket a profi szakácsok

A tapadásmentes serpenyők nagyon kényelmesek és könnyen használhatók, és sokan szívesen használják mindenféle kulináris feladathoz, beleértve a sütést, pirítást vagy párolást. Ennek ellenére tudnia kell, hogy általában nagyon kényesek, és könnyen tönkreteheti a tapadásmentes bevonatot, ha nem a megfelelő konyhai eszközöket vagy túl erős, koptató vegyszereket használ. Ez az oka annak, hogy a professzionális szakácsok nem használják őket professzionális konyhákban vagy éttermekben, ahol a serpenyőket állandóan használják.

Ennek ellenére a tapadásmentes serpenyők otthoni használatra kiválóan alkalmas eszközök, és a rozsdamentes acél és a tapadásmentes funkciók kombinációja tökéletes minden otthoni szakács számára, beleértve a teljesen kezdőket is. Használja tapadásmentes serpenyőit, különösen tojáshoz, zöldségekhez, szárnyasokhoz és finom halak készítéséhez.

Milyen gyakran kell cserélni a tapadásmentes serpenyőket?

Egyes általános szabályok szerint körülbelül ötévente kell cserélni, de időnként meg kell nézni a serpenyőt, és ha azt észleli, hogy meghajlott, karcos vagy elszíneződött, azonnal hagyja abba a használatát.

Melyik a legjobb serpenyő?

Kulinában rengeteg megbízható, jó minőségű serpenyőt talál olyan neves gyártóktól, mint például a Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. A választás attól függ, hogy melyik anyagot részesíti előnyben, és mennyi pénzt szeretne befektetni a serpenyőbe. Tefal ha olcsó tapadásmentes serpenyőt keres, vagy a de Buyer ha megengedheti magának egy legendás francia gyártó prémium serpenyőjét.

Hogyan vigyázzanak a serpenyőre?

Ha pénzt fektetett be egy jó minőségű serpenyőbe, akkor azt megfelelő módon kell ápolnia, amely biztosítja a hosszú és egészséges használatot. Hogyan kell karbantartani a serpenyőt? Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, hogy hosszú ideig élvezhesse a serpenyőket.

  • csak szilikon eszközöket használjon tapadásmentes serpenyőin,
  • mindig kézzel mossa el a serpenyőt, ne használjon erős tisztítószert vagy súrolószert,
  • azonnal szárítsa meg a serpenyőt mosás után,
  • kerülje a nagy hőmérséklet-változásokat (soha ne tegyen forró serpenyőt hideg víz alá),
  • próbálja elkerülni a savas ételeket és az aeroszolos főzőpermeteket,
  • szárítás után vonja be a serpenyőt vékony olajréteggel,
  • megfelelően tárolja az edényeket