Konyhai kellékek
Konyhai eszközök - az Ön alapvető konyhai eszközei
Mik azok a konyhai eszközök?
A konyhai eszközök döntő szerepet játszanak az ételek elkészítésében, és az ételkészítés, főzés és tálalás során használt eszközök.
Ezek olyan szükséges eszközök, amelyek egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az ételek elkészítését. Néhány gyakori konyhai eszköz a következő:
- Egy keverőkanál sűrű állagú ételek, például tészta keverésére szolgál.
- Konyhai eszközök készlete amely gyakran különféle kanalakat, merőkanalakat, villákat, esztergályosokat stb. tartalmaz.
- Egy esztergályos: A forgatót az olyan ételek gyors megfordítására használják, mint az omlett, a palacsinta vagy a hal.
- Egy merőkanál lehetővé teszi a folyadék lefolyását, így ideális a zöldségek lecsöpögtetésére, a pörköltből vagy levesből való kiemelésre
- A pácok, az olvasztott vaj vagy a tojásos lemosó ecsettel sütés előtt megkenhetjük az ételeket.
- Egy krumplinyomó puha ételek összetörésére használják olyan receptekhez, mint a burgonyapüré, az almaszósz és a sült bab.
- Terítők a palacsintához a tészta terítésére szolgálnak a kreppgépeken.
- A konyhai spatula a , amelyet főzéshez és sütéshez használnak (kenés, keverés, megfordítás stb.)
- Konyhai merőkanalak levesek, pörköltek és más folyadékok tálalásához használják.
Számos más konyhai eszköz is létezik, mindegyiknek különálló felhasználási területe van. A konkrét konyhai feladatok és a szakács preferenciái határozzák meg a szükséges felszerelés fajtáját.
Milyen anyagokat használnak a konyhai eszközök készítéséhez?
Konyhai eszközök készítéséhez többféle anyagot is fel lehet használni. A választás attól függ, hogy milyen felületen szeretné használni őket (a serpenyő, edény vagy konyhai tál felületén), de a legjellemzőbb anyagok, amelyekből a konyhai eszközök készülnek, a következők:
- Műanyag: A műanyag edények könnyűek és megfizethetőek. Megolvadhatnak vagy eldeformálódhatnak, ha túlzott hőhatásnak vannak kitéve, de tapadásmentes edényekhez tökéletesen használhatóak.
- Rozsdamentes acél: A rozsdamentes acél robusztus, rozsdamentes és higiéniailag biztonságos anyag. A rozsdamentes acél tartóssága miatt ideális a magas hőfokú konyhai készülékekhez.
- Nylon: A nejlon konyhai felszerelés karc- és hőálló. Könnyűek és olcsók, de ha erős hőhatásnak vannak kitéve, megolvadhatnak vagy deformálódhatnak.
- Szilikon: Ez az anyag tökéletesen használható tapadásmentes edényekkel, mivel hőálló és tapadásmentes. A szilikon konyhai eszközökkel az edények nem karcolódnak meg.
- Fa: A fából készült eszközök biztonságosak a tapadásmentes felületeken, és nem karcolják meg az edényeket. Megfelelő karbantartás mellett nagyon hosszú ideig bírják, és hőállóak is.
A 10 legfontosabb konyhai eszközről szóló vásárlási útmutatónkban is megnézheti, hogy milyen egyéb konyhai eszközökbe érdemes beruházni.