Wok serpenyők

összesen 2 termék
Wok 37 cm, üvegtetővel, cseresznye színű, öntöttvas, Staub ST1313906
Wok 30 cm, üvegfedéllel, cseresznye színű, öntöttvas, Staub ST1312906

Wok – mi az a wok, és hogyan néz ki?

A wok egy mély, kerek aljú serpenyő, amelyet jellemzően a kínai konyhában használnak. Formájának köszönhetően tökéletes serpenyőben sütéshez (a hús vagy a zöldségek gyors sütésének technikája nagy lángon, keverés fürgén). A wok tál alakú és vékony falú. A gömbölyű fenék a hőt koncentrálja, így viszonylag kevés olajjal gyorsan elkészíthető az étel.

A wokok hosszú fogantyúja megkönnyíti a serpenyő mozgatását, miközben a hozzávalókat egyidejűleg rázza. A wokok általában egy kis fogantyúval is rendelkeznek az ellenkező oldalon, ami megkönnyíti a serpenyő áthelyezését a tűzhelyről a konyhapultra vagy az asztalra.

Mire használható a wok? Mit lehet főzni wokban?

Ha azt szeretné tudni, hogy szüksége van-e wokra, és csak kínai stílusú ételek készítésére alkalmas-e, szeretnénk biztosítani, hogy a hagyományos wok egyedi kialakítása miatt különféle konyhai feladatokra is alkalmas, mint pl.:

  • keveréses sütés
  • sütés (olajon)
  • zöldségek vagy tenger gyümölcsei párolása (ha speciális betéttel használják)
  • főtt étel (rizs stb.) vagy leves főzése (vízzel töltött állapotban)

A wok jobb, mint egy hagyományos serpenyő?

A wok használata jobb, ha kevergetve szeretné megsütni a hozzávalókat. Lehetővé teszi az étel folyamatos feldobását, és lerövidíti a főzési időt, ami koncentrálja az ízeket. A wokban való ételkészítés varázsa a magas hőmérsékleten rejlik, ezért mindig győződjön meg róla, hogy közepes lángon előmelegíti, mielőtt elkezd főzni. A wok rövidebb főzési időt kínál, több étel elfér benne, és kevés olajjal is készíthet ételeket, de több szakértelmet igényel, mint egy hagyományos lapos serpenyő.

Használható a wok elektromos tűzhelyen?

Ha elektromos tűzhelyen szeretné használni a wokot, válasszon egy lapos aljú wokot (ne egy kerek fenekűt, amelyhez wokgyűrű szükséges). Ne feledje azonban, hogy a lapos fenekű wok megkarcolhatja a tűzhely üvegfelületét, ezért legyen óvatos.

A Kulina különböző típusú wokokat kínál. Legtöbbjük tapadásmentes felülettel rendelkezik, és néhányuk titánnal edzett (lásd a Woll márka wokjait). Egyesek indukcióra is alkalmasak, és ha minőségi vasból készült wokot keres, válassza a de Buyer márkáját. Megtekintheti a legkeresettebb wokokat is itt, vagy elolvashatja a teljes útmutatónkat serpenyő vásárláskor.