Wok serpenyők

összesen 7 termék
WOLL DIAMOND LITE wok, 32 cm, titán
46 790 Ft
WL1032DPS
Wok DIAMOND LITE 26 cm, titán, WOLL
38 790 Ft
WL1026DPS
Wok DIAMOND LITE 30 cm, titánium, WOLL
43 690 Ft
WL1030DPS
Wok DIAMOND LITE 34 cm, titánium, WOLL
49 590 Ft
WL1034DPS
WOLL DIAMOND LITE wok, 30 cm, kivehető fogantyús, titán WL11030DPS

Wok – mi az a wok, és hogyan néz ki?

A wok egy mély, kerek aljú serpenyő, amelyet jellemzően a kínai konyhában használnak. Formájának köszönhetően tökéletes serpenyőben sütéshez (a hús vagy a zöldségek gyors sütésének technikája nagy lángon, keverés fürgén). A wok tál alakú és vékony falú. A gömbölyű fenék a hőt koncentrálja, így viszonylag kevés olajjal gyorsan elkészíthető az étel.

A wokok hosszú fogantyúja megkönnyíti a serpenyő mozgatását, miközben a hozzávalókat egyidejűleg rázza. A wokok általában egy kis fogantyúval is rendelkeznek az ellenkező oldalon, ami megkönnyíti a serpenyő áthelyezését a tűzhelyről a konyhapultra vagy az asztalra.

Mire használható a wok? Mit lehet főzni wokban?

Ha azt szeretné tudni, hogy szüksége van-e wokra, és csak kínai stílusú ételek készítésére alkalmas-e, szeretnénk biztosítani, hogy a hagyományos wok egyedi kialakítása miatt különféle konyhai feladatokra is alkalmas, mint pl.:

  • keveréses sütés
  • sütés (olajon)
  • zöldségek vagy tenger gyümölcsei párolása (ha speciális betéttel használják)
  • főtt étel (rizs stb.) vagy leves főzése (vízzel töltött állapotban)

A wok jobb, mint egy hagyományos serpenyő?

A wok használata jobb, ha kevergetve szeretné megsütni a hozzávalókat. Lehetővé teszi az étel folyamatos feldobását, és lerövidíti a főzési időt, ami koncentrálja az ízeket. A wokban való ételkészítés varázsa a magas hőmérsékleten rejlik, ezért mindig győződjön meg róla, hogy közepes lángon előmelegíti, mielőtt elkezd főzni. A wok rövidebb főzési időt kínál, több étel elfér benne, és kevés olajjal is készíthet ételeket, de több szakértelmet igényel, mint egy hagyományos lapos serpenyő.

Használható a wok elektromos tűzhelyen?

Ha elektromos tűzhelyen szeretné használni a wokot, válasszon egy lapos aljú wokot (ne egy kerek fenekűt, amelyhez wokgyűrű szükséges). Ne feledje azonban, hogy a lapos fenekű wok megkarcolhatja a tűzhely üvegfelületét, ezért legyen óvatos.

A Kulina különböző típusú wokokat kínál. Legtöbbjük tapadásmentes felülettel rendelkezik, és néhányuk titánnal edzett (lásd a Woll márka wokjait). Egyesek indukcióra is alkalmasak, és ha minőségi vasból készült wokot keres, válassza a de Buyer márkáját. Megtekintheti a legkeresettebb wokokat is itt, vagy elolvashatja a teljes útmutatónkat serpenyő vásárláskor.