Dekanter Margaux Riedel
Kód: RD201703Termék részletes leírása
A Margaux dekantálót, akárcsak az ugyanezen kollekcióhoz tartozó Macon és Marne dekantálókat, a klasszikus konyakos vagy whiskys palackok formája ihlette. Már az első pillantás az almás ívekre, a régi idők stílusos bárjainak és borozóinak hangulatát érezni. Ugyanakkor azonban egyszerűsége az ugyanakkor oly népszerű minimalizmus felé hajlik, ami a modern design minden kedvelőjét is vonzza.
A tiszta vonalak és formák egyszerűen időtálló elemek, amelyek képzeletbeli fonalat alkotnak, amely generációkon átívelően összeköti a terméktervezést.
Nagy, lapos, kerek aljú, domború, alma alakú, mérsékelten egyenes nyak. Ez a Margaux kézzel fújt kristály dekantáló, amelyet a maximálisan egyszerű használatot szem előtt tartva terveztek. Akár a klasszikus formákhoz, akár a modern, letisztult stílushoz vonzódik, a Margaux dekanter mindig egyedi társ lesz az asztalán, és hagyja, hogy maga a bor játssza a főszerepet. A könnyű kezelhetőséget és a praktikumot különösen azok fogják értékelni, akik az összetett formájú dekantereket túl bonyolultnak találják. Az egyszerűségben rejlik a szépség.
M kollekció
2017-ben a Riedel elindítja a kézzel készített "M" - Macon, Margaux és Marne - kristály dekanterek kollekcióját, amelyeket a délnyugat-franciaországi Új-Aquitaine régióban található borvidékekről neveztek el. Az alkotójuk, Maximilian J. Riedelaz új formák pedig lehetővé teszik a kíméletes dekantálást, és így kiválóan alkalmasak mind az évjáratos vörösborok, mind a fiatal fehérborok számára.
Egyszerűségük nagyon klasszikus, ugyanakkor időtlen és modern. Maga Maximilian Riedel azt mondja, hogy az "M" kollekció dizájnja megfelel a minimalizmus irányába mutató jelenlegi trendeknek: "Vissza az alapokhoz. Bár a Riedel kétszeres vagy háromszoros dekantálóval rendelkező dekantálók rendkívül praktikusak, egyesek számára túl bonyolult lehet a használatuk. A három új "M" dekantálóval de facto visszaléptünk, és egy olyan alternatívát kínálunk, amely teljes mértékben tükrözi a kor szellemét."
Christian Moueix elmélkedése a dekantálásról:
"Én személy szerint mind a fiatal, mind az érettebb borok esetében jobban szeretem a dekantálást. Az érett borok esetében a dekantálás a tisztelet, a fiatal borok esetében pedig a bizalom kifejezése. Az érett borok röviddel a tálalás előtt történő dekantálása biztosítja, hogy a bor színét és tisztaságát ne rontsák a tárolás során a borban képződött üledékek. A fiatal borok dekantálása néhány órával a tálalás előtt lehetőséget ad a bornak, hogy kifejlessze a bukéját, hogy olyan érettséget érjen el, amelyet egyébként csak évekig tartó tárolás során érne el."
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!