Zöldségpucolók

összesen 56 termék
Zöldséghámozó INGENIO, Tefal
KULINA WEEKEND
4 790 Ft –22 %
3 720 Ft
TEFK2071014
Citrushámozó PROFI PLUS, WMF
KULINA WEEKEND
6 900 Ft –15 %
5 860 Ft
WM1871436030
Citrus hámozó GOURMET 12 cm, WMF
KULINA WEEKEND
3 150 Ft –15 %
2 670 Ft
WM1883016030
Zöldséghámozó PROFI PLUS, WMF
KULINA WEEKEND
7 010 Ft –15 %
5 950 Ft
WM1871396030
Zöldséghámozó INGENIO, Tefal
KULINA WEEKEND
4 790 Ft –21 %
3 770 Ft
TEFK2071814
Zöldséghámozó PRO, Zwilling
KULINA WEEKEND
10 950 Ft –15 %
9 300 Ft
ZW37160008
Zöldséghámozó PRO, Zwilling
KULINA WEEKEND
9 690 Ft –20 %
7 690 Ft
ZW37160036
Fel
További termékek

Zöldséghámozók - kötelező kellék a konyhában

Mi az a zöldséghámozó?

A zöldséghámozó a gyümölcsök és zöldségek hámozására használt konyhai eszköz. Egy borotvaéles pengével rendelkezik, amely a zöldség felszínén csúszik, és kíméletesen lekaparja a bőrt, miközben a hús belsejét meghagyja.

A Kulina weboldalon olyan neves márkák zöldséghámozóit kínáljuk Önnek, mint például Victorinox, WMF, és Joseph Joseph.

Mire használják a zöldséghámozó ?

A zöldséghámozókat nemcsak a zöldségek, például a burgonya, a sárgarépa, a padlizsán, a mangold vagy a butternut tök héjának eltávolítására használják.

Használható vékony csokoládé- vagy sajtszeletek reszelésére és zöldségek szalagokra szeletelésére is, amelyek zöldségtésztaként vagy salátákhoz használhatók.

A gyakran hámozott zöldségek közé tartozik a burgonya, a sárgarépa, az uborka, a cukkini, az alma és a körte. Ne feledje azonban, hogy nem minden zöldséget kell hámozni, és néhányat, mint például a céklát vagy az édesburgonyát, még táplálóbb lehet, ha megfőzzük és héjastul fogyasztjuk.

Mi a különbség az Y-Pe és az oldalhámozó között?

Az Y-hámozó a nevét a formájáról kapta; úgy néz ki, mint egy Y betű. Hosszú, egyenes nyéllel rendelkezik, amelynek pengéje a végén enyhén ferde. A penge, amely gyakran rozsdamentes acélból készül, egyenes, éles élű, amely a vége felé enyhén meghajlik. Mivel a penge könnyen alkalmazkodik a termék alakjához, és a végén lévő kis hajlítás segít eltávolítani az esetleges hibákat vagy szemeket, az Y-hámozók kiválóan alkalmasak olyan zöldségek, mint a burgonya és a sárgarépa hámozására.

Az oldalhámozó pengéje viszont párhuzamos a nyéllel , és oldalról hámozza a zöldségeket. A penge gyakran fogazott vagy fogazott, így tökéletes a kemény héjú zöldségek, például a tökfélék vagy a sütőtök hámozásához. Kicsit nagyobb erőfeszítést igényel a kezelése, mint az Y-hámozóé, mivel a penge merőleges a nyélre, és nehezebb vele a kanyarokban navigálni.

Ha szeret zöldséget enni, akkor a konyhai reszelők és szeletelők, elektromos aprítók és aprítók, valamint konyhai robotgépek választéka is érdekelheti.