Japán Santoku kés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Kód: DB428117Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
LEÍRÁS
A De Buyer Fibre Karbon 2 kollekciójába tartozó japán kés magas és hosszú pengével rendelkezik, és rendkívül éles. A Santoku kés sokoldalúan használható - ideális szeleteléshez, aprításhoz, aprításhoz. Alkalmas zöldségek, húsok, halak és fűszernövények feldolgozására. Az ázsiai konyhában elsősorban a zöldségek vékony tésztává szeletelésére és a hús apró darabokra vágására használják a gyors elkészítéshez a WOK serpenyőben.
A kés pengéje kiváló minőségű német X50CrMoV15 rozsdamentes acélból (speciális késacél) készült, keménysége 56 HRC (Rockwell keménységi skála). Az FK2 sorozat egyedi késkiegyenlítő rendszerrel rendelkezik, amely megfelel az egyéni szakácsok igényeinek. Egyszerűen csavarja le a fogantyún lévő rozsdamentes acél lábat, és vegye ki a szükséges mennyiségű rozsdamentes acélbetétet.
A kés markolata kézzel, szénszálak rétegezésével készül. Ezáltal nagyon tartós, erős és kellemes és kényelmes fogást biztosít a fáradtságmentes szeleteléshez. A védőburkolat védi az ujjakat. Csak kíméletes kézi mosást és rendszeres karbantartást ajánlunk élezővel és késélezővel. A késtartó ideális a kés biztonságos tárolásához.
SPECIFIKÁCIÓK
Kés hossza: 32 cm
Penge hossza: 17 cm
Anyag: speciális kés nocel, szénszál (nyél)
Szín: ezüst, fekete (fogantyú)
ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK
A Santoku kés sokoldalúan használható. A penge rendkívül éles. A kés pengéje kiváló minőségű német rozsdamentes acélból készült. Egyedülálló rendszer a kés kiegyensúlyozására a szakács igényeinek megfelelően. A védőburkolat védi az ujjakat. Zökkenőmentes átmenet a védő és a fogantyú között. Az ergonomikus fogantyú biztonságos, kényelmes és kellemes fogást biztosít a fáradtságmentes munkavégzéshez. A kés professzionális használatra is alkalmas. |
GYAKORLATI TANÁCSOK
Mosogatógépben mosható: NEM
A kést mindig csak hideg vízben mossa, hogy tovább maradjon éles.
AZ ACÉL, A KÉS FENŐ ÉS AZ KÖSZÖRűKŐ KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG
Rendszeres karbantartáshoz használja a késélezőt - minden használat előtt nyugodtan használhatja a késre. Késélező vagy köszörűkő azonban csak néha-néha szükséges, vagyis amikor a kés már valóban tompa.
KÉS ACÉL
A késacélt a kések rendszeres karbantartására használják. Késacél segítségével könnyedén és gyorsan visszaállíthatja a kések eredeti élességét. Az acél segítségével rögzítheti a penge élességét. Nem könnyű éles pengét létrehozni egy tompa késen - ebben az esetben válasszon késélezőt vagy köszörűkövet. Az acélnak fogantyúja van, a köszörülő rész pedig finomabb vagy durvább felületű lehet. Az acél nem praktikus a túlméretes kések karbantartásához.
A késacél része különféle anyagokból készülhet - gyémántból, kerámiából, speciális késacélból stb. A csiszoló rész hosszát a tompa kés pengéjének hossza szerint válassza ki. A következő késacélt kínáljuk: 20–tól egészen 31,5 cm-es csiszoló részekkel - speciális hentesacélok a nagy kések élezéséhez.
Kések élezése késacéllal
Az egyik kezében tartsa a késacélt függőlegesen, a másik kezében pedig a kést (kb. 20 ° -kal dőlve az acél felületéhez). A legjobb, ha van egy támasz (pl. asztal és a késacél egy ruhával támasztja alá, hogy meg ne csúszjon), fontos, hogy szög maradjon és ne csússzon el. Az acéllal végzett munka gyakorlatot igényel, hogy a nem kívánt fogak ne képződjenek a pengén. Húzza a kést a penge saroktál a hegyéig éllel szembe, és ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalán is (20-szor mindkét oldalon). Próbálja megtartani ugyanazt a szöget, és ne nyomja erővel.
KÉSÉLEZŐ
A késélezőt a kés eredeti élességének helyreállítására használják. A késacéllal ellentétben tompa késseeket is képes élezni. A késélező különféle anyagokból készült csiszolókerekeket tartalmaz, amelyeken keresztül húzzuk a kést. A kések élezőkővel történő élezése nagyon egyszerű és gyors. Csak húzza át néhányszor a kés élét a köszörülő kerekek teljes hosszában, és megint tökéletesen éles késsel rendelkezik. Elég havonta egyszer használni a késélezőt, vagy ha a kés már tompa. A szeletelés előtti rendszeres karbantartáshoz elegendő a késacél.
KÖSZÖRűKŐ
A kések köszörűkőjének felülete bizonyos érdességgel rendelkezik. Van egy két szemcsés köszörűkő is, amelynek egyik oldala durva, a másik oldala finom. A köszörűkő a kések eredeti élességének helyreállítására használják - mint a késélezőt. Használat előtt meg kell nedvesíteni az köszörűkövet, és a kés élét a megfelelő szögben kell elhelyezni (kb. 12 - 15 °).
Köszörülés köszörűkővel
Helyezze a kés pengéjét a kő egyik végére, és egyenletesen, jobbra húzza a kést a pengéhez. Forgassa el a kést és húzza ugyanúgy, de az ellenkező irányba. Mindíg a penge teljes hosszában húzza végig. Vigyázzon azonban, nehogy a penge az köszörűkő széléhez ütözzön. Úgy húzza a késst, mintha egy nagyon vékony szeletet akarna levágni a felső részéből. Ne gyakoroljon túl nagy nyomást a késre. Először köszörülje durvább felületen, majd egy finomabb felületen, ahol elsimítja a pengét és eltávolítja a sorját.
A KÖSZÖRűKŐ SZEMCSÉSSÉGE
Válassza ki az köszörűkő szemcseméretét a kés használatának megfelelően. A nagyobb érdességű köszörűkőhöz olyan penge ajánlott, mellyel puha és rostos élelmiszereket darabol, például zöldségek vagy hús szeletelésére használja. Finomabb (kisebb érdességű) köszörűköveken sima pengét kap, amely nyomással történő vágásra alkalmas, nem pedig húzással, például a bőr felaprításakor. A kapott penge a csiszolókő érdességétől (szemcsésségétől) és a kés élezésének szögétől függ.
Az őrlőkő szemcseméretét (érdességét) egy szám adja meg, amely megfelel szemcsék gyarkoriságának (25,4 mm) Így minél nagyobb a szám, annál sűrűbba szemcsék és annál finomabb a csiszolóanyag. Nemzetközi szabványok A FEPA (Európai Csiszológyártók Szövetsége) meghatározza a szemcseméretet, lásd a táblázatot:
Szemcseméret a FEPA szerint
|
Megnevezés |
7, 8, 10, 12 |
durva |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
durga |
36, 40, 46, 54, 60 |
közepes |
70, 80, 90, 100, 120 |
finom |
150, 180, 220, 240 |
nagyon finom |
280, 320, 400, 500, 600 |
különösen finom |
800, 1000, 1200 |
extra finom |
TAVASZI TEKERCS RECEPT
Hozzávalók
2 csomag rizsgpapír (min. 20 db), 1 csomag rizs/ üvegtészta, 1 jégsaláta, 1 csomag újhagyma, 400 g csirkemell, 2 répa, 1 karalébé, 1 csomag szoja csíra, kígyó uborka, egy darabka gyömbér, chilli paprka, hoisin-szósz, lime, édes chili mártás, koriander, menta, só
Elkészítés
1. Főzzük meg a húst gyömbérrel, és fűszerezzük halmártással, majd főzés után szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
2. A tésztát körülbelül 2-3 percig főzzük.
3. A főtt tésztát lecsepegtetjük, és hideg vízben áztatjuk.
4. Vágja a zöldségeket finom csíkokra és enyhén sózza meg, hogy egy kis víz szabaduljon fel.
5. A húst finom szeletekre vágjuk, a tésztát leszűrjük, és összekeverjük a hússal, fűszerezzük halmártással, korianderrel, lime-lével és chilis paprikával. Adhat hozzá szójaszószt is.
6. Áztassa a rizspapírt langyos vízbe néhány másodpercre, és tegye egy tányérra.
7. Helyezzük az alsó részére az ízesített tésztát és zöldségeket, hajtsuk be a széleket és tekerjük össze.
8. Hagyja egy ideig száradni a tekercseket, majd édes chili mártással tálalja, amelybe néhány mentalevelet apríthat.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.26 kg |
Szín: | Ezüst |
Anyag: | Acél |
Méret: | 17 cm |
Pengehossz: | 17 cm |
Darabszám: | 1 db |
Terméktípus: | Japán és Santoku kés |
Sorozat: | De Buyer Fiber Carbon |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A de Buyer társaságot közel 190 évvel ezelőtt alapították a franciaországi Faymont-Val d’Ajol-ban. A mai napig büszke gyökereire, a francia formatervezés hagyományainak és minőségének megőrzésére. Az edények gyártása jelentős részben kézzel történik, és több évtizedes tapasztalat áll mögötte. |