Japán zöldségkés SHOTOH 5000FCD 13 cm, Miyabi
Kód: MB34680131Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
"Az a konyha, ahol nincs legalább egy jó kés, nem nevezhető konyhának. "
Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
A japánSHOTOH kés egy kisebb méretű kés, melynek pengéje extrém éles, vékony és rövid, tehát ideális zöldségek és gyümölcsök tisztításához és szeleteléséhez. Elképesztően sima éllel rendelkezik, aminek köszönhetően használható spékelőkésként is. A rövid penge és a kényelmes nyél precíz vágási technikát tesz lehetővé. Japánban a SHOTOH kések rendkívül közkedveltek, a konyha alap felszerelései közé tartoznak.
Tulajdonságai: penge hossza 13 cm; nyél hossza 9,3 cm; súlya 101 g
A MIYABI 5000FCD sorozat késeivel szinte tökélyre lehet fejleszteni a főzési munkálatokat, szerfelett elegáns és profi késekről van szó. Klasszikus kialakítású nyéllel és káprázatosan szép damaszk mintázattal rendelkeznek, melyek együtt különösen kifinomult eleganciával ruházzák fel ezeket a késeket.
A kések magja rendkívül kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül, melyet 48 réteges rozsdamentes acél fed be. A kések pengéje a sok rétegnek köszönhetően a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.
A kések robosztus, „D“ alakú nyele exotikus Cocobolo Pakka fából készül, tökéletes egyensúlya van és rendkívül precíz tartást biztosít. A Cocobolo Pakka fa sötét árnyalata sajátos luxust kölcsönöz a késeknek. A választott alapanyag hűen tükrözi a japánok természet iránti tiszteletét és szeretetét. A kések nyelét szofisztikált, a keleti stílust kihangsúlyozó elemek díszítik, ilyen például a nyél hátulján található, logóval díszített acélrész, a cég kerek, mozaikos díszjele vagy a decens piros díszítősáv.
- Extrém kemény, kétszer edzett FC61 krómacél mag.
- 61 HRC finom karbid.
- 60 HRC Rockwell keménység.
- CRYODUR® – különleges edzési technológia.
- 49 réteges acél.
- Kézi kovácsolás eredményezte „damaszk” mintázatú penge.
- Ívelt kialakítás.
- A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
- Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
- Katana Edge él.
- Szimmetrikus penge.
- Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
- Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
- Cocobolo Pakka fából készített, ergonomikus és stabil késnyél.
- Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
- A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
- Mosogatógépben nem tisztítható.
- A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.
A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.
A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.
Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:
- A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
- A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
- Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
- Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
- Óvja a kés élét a sérülésektől!
- Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
- A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
- Biztonságos helyen kell tárolni!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.24 kg |
Méret: | 13 cm |
Pengehossz: | 13 cm |
Darabszám: | 1 db |
Terméktípus: | Japán és Santoku kés |
Sorozat: | MIYABI 5000FCD |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. |