Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi

Kód: MB34400241
Márka: MIYABI
207 400 Ft
Raktáron (2 db)

„Ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a főzést, egy igazán jó késre van szükséged.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SUJIHIKI kés egy extrém éles és hosszú pengével rendelkező kés, mely elsősorban a húsok szeleteléséhez ideális. A keskeny penge csökkenti a szeletelés során kialakult súrlódást, így a kés könnyen át tud hatolni a hússzöveten. Amennyiben eddig csak európai késekkel dolgozott, biztosan meglepetést fog okozni Önnek a SUJIHIKI kés elképesztően sima pengéje, mely a nyugati filézőkések tökéletesített, japán megfelelője. Különösebb küzdelem nélkül, könnyedén vékony szeletekre vágja a nyers húsokat, halakat, továbbá szinte tündököl a sült húsok, sonkák és a csirkemellek szeletelésénél. Amennyiben szereti például a vékony szeletekre vágott carpacciot, jobb kést garantáltan nem talál az elkészítésére! A SUJIHIKI kés nyele nyírfából készül és „D” kialakítású, tehát kényelmes a fogása és jól ül a kézben.

Részletes információ

Termék részletes leírása

„Ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a főzést, egy igazán jó késre van szükséged.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SUJIHIKI kés egy extrém éles és hosszú pengével rendelkező kés, mely elsősorban a húsok szeleteléséhez ideális. A keskeny penge csökkenti a szeletelés során kialakult súrlódást, így a kés könnyen át tud hatolni a hússzöveten. Amennyiben eddig csak európai késekkel dolgozott, biztosan meglepetést fog okozni Önnek a SUJIHIKI kés elképesztően sima pengéje, mely a nyugati filézőkések tökéletesített, japán megfelelője. Különösebb küzdelem nélkül, könnyedén vékony szeletekre vágja a nyers húsokat, halakat, továbbá szinte tündököl a sült húsok, sonkák és a csirkemellek szeletelésénél. Amennyiben szereti például a vékony szeletekre vágott carpacciot, jobb kést garantáltan nem talál az elkészítésére! A SUJIHIKI kés nyele nyírfából készül és „D” kialakítású, tehát kényelmes a fogása és jól ül a kézben.

Figyelem: mivel a kés pengéje rendkívül sima, nem ajánlatos fagyott vagy csontos húsok darabolásához használni.

Tulajdonságai: penge hossza 24 cm; nyél hossza 11,4 cm; súlya 186 g

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései és azok birtokosai között egy életre szóló szenvedély alakul ki, mely nem csak az esztétikai tökéletességből adódik, de abból a mesteri precizitásból is, ami ezekkel a késekkel véghez vihető. Egyediségük szinte a legapróbb részletekben is égbekiáltó. A penge káprázatos damaszk mintázata minden egyes késnél egyedi és megismételhetetlen, a juharfából készült nyél természetes struktúrájáról nem is beszélve.

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és stílusosak. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél magját 132 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 66 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 10°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele stabilizált juharfából készül, klasszikus „D“ formájú kialakításuk van. A juharfa természetes struktúrája és gazdag erezete minden késnél sajátos és egyedülálló.

A MIYABI kések már-már művészi szinten szimbolizálják a természet erejét. A juharfa felületén az idő múlása és az évszakok váltakozásának eltérő üteme rajzolódik ki gyönyörű, változatos erezet formájában. A kések nyelét díszítő, arany színű, mozaikos díszjel és a nyél hátulján található vésett acélrész a japán kardgyártás ősi hagyományának állít emléket.

  • Extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél mag.
  • Rendkívül magas széntartalom.
  • 66 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • 133 réteges acél.
  • „Virágos” damaszk mintázat.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Katana Edge él.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Juharfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
  • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott, vésett acéllap.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

  • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
  • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
  • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
  • Óvja a kés élét a sérülésektől!
  • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
  • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
  • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.6 kg
Darabszám: 1 db
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 5000MCD 67
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Gyártó: MIYABI
Margin-category: B

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382