Japán húsvágó kés GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
Kód: MB34073201Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
"A japán mesterszakács számára a kés önmaga lelkének egy része, attól a pillanattól kezdve, hogy használja. Így Önnek sem szabadna, soha semmilyen körülmények között a lelkét a mosogatógépbe tenni! "
Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
A japán GYUTOH kés pengéjének különlegessége nem csak az extrém élességben mutatkozik meg, hanem autentikus kialakításában is. Rendkívül erős a vágása, ezért elsősorban húsok szeleteléséhez és filézéséhez ajánlott a használata. A magasabban elhelyezkedő késhegynek köszönhetően nagyon jól lehet vele aprítani is, mivel a hintakéshez hasonló mozdulatokat lehet vele végezni. A 20 cm hosszú pengével és a kényelmes fogású, „D” alakú nyéllel tökéletesen pontosan és biztos kézzel lehet szeletelni. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A GYUTOH kés páratlan tulajdonságainak hála a nyugati szakácsmesterek között is nagyon közkedvelt.
Tulajdonságai: penge hossza 20 cm; nyél hossza 14,1 cm; súlya 0,214 kg
A MIYABI 6000MCT sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és rendkívül stílusosak. Impozáns, lehengerlő eszközök ezek, melyek minősége és esztétikája a professzionális séfeket is lázba hozza. A japán kések egyedisége a késnyélben és penge szerkezetében rejlik. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magja két acélréteggel van befedve. A kések pengéjét különleges japán technikával, kézzel kovácsolják. Ez a technológia a Tsuchime, mely során a penge egy nagyon egyedi mintázatot nyer, ami a japán emberekben az ócán vizének felületén visszatükröződő Hold képét idézi meg. A Tsuchime kovácsolás által keletkezett enyhén barázdált felület előnye, hogy a szeletelés során nem ragad a késre az élelmiszer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A késeket szimmetrikusan, kézzel csiszolják. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A kések robosztus nyele exotikus, Cocobolo Pakka fából készül és tökéletesen, stabilan ki van egyensúlyozva. A Cocobolo Pakka fa sötét árnyalata rendkívüli luxust kölcsönöz a késeknek. A választott alapanyag hűen tükrözi a japánok természet iránti tiszteletét és szeretetét. A kések nyelét szofisztikált, a keleti stílust kihangsúlyozó elemek díszítik, ilyen például a nyél hátulján található, logóval díszített acélrész, a cég kerek, mozaikos díszjele vagy az arany díszítősáv.
- Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
- 63 HRC Rockwell keménység.
- CRYODUR® – különleges edzési technológia.
- 3 réteges acél.
- Kézi kovácsolás eredményezte „Tsuchime” mintázatú penge.
- Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
- Szimmetrikus penge.
- Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
- Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
- Cocobolo Pakka fából készített, ergonomikus és stabil késnyél.
- Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
- A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
- Mosogatógépben nem tisztítható.
A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.
A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.
Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:
- A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
- A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
- Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
- Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
- Óvja a kés élét a sérülésektől!
- Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
- A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
- Biztonságos helyen kell tárolni!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.37 kg |
Méret: | 20 cm |
Pengehossz: | 20 cm |
Darabszám: | 1 db |
Terméktípus: | Japán és Santoku kés |
Sorozat: | MIYABI 6000MCT |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. |