Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi

Kód: MB34381141
Márka: MIYABI
159 800 Ft
Raktáron (2 db)

A japán SHOTOH kés egy kisebb méretű kés, melynek pengéje extrém éles, vékony és rövid, tehát ideális zöldségek és gyümölcsök tisztításához és szeleteléséhez. Elképesztően sima éllel rendelkezik, aminek köszönhetően használható spékelőkésként is. A rövid penge és a kényelmes nyél precíz vágási technikát tesz lehetővé. Japánban a SHOTOH kések rendkívül közkedveltek, a konyha alap felszerelései közé tartoznak.

Részletes információ

Termék részletes leírása

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SHOTOH kés egy kisebb méretű kés, melynek pengéje extrém éles, vékony és rövid, tehát ideális zöldségek és gyümölcsök tisztításához és szeleteléséhez. Elképesztően sima éllel rendelkezik, aminek köszönhetően használható spékelőkésként is. A rövid penge és a kényelmes nyél precíz vágási technikát tesz lehetővé. Japánban a SHOTOH kések rendkívül közkedveltek, a konyha alap felszerelései közé tartoznak.

Tulajdonságai: penge hossza 9 cm; nyél hossza 11,3 cm; súlya 0,071 kg

Minden egyes kés mesteri munka eredménye a "kések városából" Sekiből.  A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magját 100 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan mintázatot nyer.

A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 19°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva.  A kések  nyele mazuri nyírfából készül.

  • Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
  • 63 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • Damaszk acélból készült, 100 réteges.
  • „Virágos” damaszk mintázat.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Katana Edge él.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Mazuri nyírfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
  • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.38 kg
Darabszám: 1 db
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 5000MCD
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Gyártó: MIYABI
Margin-category: B

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382