GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI

Kód: MB34543241
Márka: MIYABI
129 300 Ft
Raktáron (1 db)

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

Részletes információ

Termék részletes leírása

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán GYUTOH kés pengéjének különlegessége nem csak az extrém élességben mutatkozik meg, hanem autentikus kialakításában is. Rendkívül erős a vágása, ezért elsősorban húsok szeleteléséhez és filézéséhez ajánlott a használata. A magasabban elhelyezkedő késhegynek köszönhetően nagyon jól lehet vele aprítani is, mivel a hintakéshez hasonló mozdulatokat lehet vele végezni. A 20 cm hosszú pengével és a kényelmes fogású, „D” alakú nyéllel tökéletesen pontosan és biztos kézzel lehet szeletelni. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A GYUTOH kés páratlan tulajdonságainak hála a nyugati szakácsmesterek között is nagyon közkedvelt.

Tulajdonságai: penge hossza 24 cm; nyél hossza 14 cm; súlya 0,531 kg

A MIYABI 7000D sorozat esztétikája és minőségi kivitelezése a maga nemében páratlan. A kések masszív nyéllel rendelkeznek, mely a japán késekhez képest kissé nehezebb. Súlyuk ezért sokkal inkább a nyugati kések tömegére hajaz, ami jó hír azoknak, akik a nehezebb eszközökkel való munkához vannak hozzászokva. A nyélen található acélberakás és a fekete szín modern külsőt kölcsönöz a késeknek. A nehezebb kialakításnak és elképesztően éles pengének köszönhetően ezek a kések szinte a saját súlyukkal vágnak. A kialakítást tekintve említést érdemel még, hogy a kézvédő a penge része, mely egyetlen acéldarabból van kovácsolva, ennek köszönhető, hogy a kések használata pontos és biztonságos, súlyuk pedig egyenletesen osztódik el. A kézvédő rozsdamentes acél kovácsolása és a kések nyele között sima az átmenet, ami szilárdságot és stabilitást eredményez.

A kések magja rendkívül kemény CMV60 acélból készül, ami kobaltot, molibdént és vanádiumot is tartalmaz. Ezt a magot 64 rétegben fedi be két különféle keménységű rozsdamentes acél. A kések pengéje a sok rétegnek köszönhetően a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.

A MIYABI 7000D sorozat kései a japán késgyártás hagyományos technológiáját ötvözik a nyugati kések karakteres, súlyosabb kivitelezésével. A kések nyele Micartából készül, amely úgy néz ki, mintha fekete fából készülne, csak épp sokkal jobban ellenáll az étkezési savaknak, mint a természetes fa. A nyél formája klasszikus „D“ kialakítású, tehát kényelmes a fogása, biztonságos és jól irányítható vágásokat tesz lehetővé.

  • Extrém kemény CMV 60 poracél mag.
  • Magas széntartalmú acél.
  • 60 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • 64 réteges acél.
  • Virágos” damaszk mintázat.
  • A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Katana Edge él.
  • Szimmetrikus penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Micartából (gyantával ragasztott szövet laminátum) és rozsdamentes acélból készített, ergonomikus „D” alakú késnyél.
  • Tökéletes egyensúly, kényelmes használat.
  • Nehezebb súly.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

  • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
  • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
  • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
  • Óvja a kés élét a sérülésektől!
  • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
  • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
  • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.53 kg
Méret: 24 cm
Pengehossz: 24 cm
Darabszám: 1 db
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 7000D
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Gyártó: MIYABI
Margin-category: B

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382