Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
Kód: MB34388181Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”
Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához.
Tulajdonságai: penge hossza 18 cm; nyél hossza 13,9 cm; súlya 0,181 kg. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magját 100 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 19°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele mazuri nyírfából készült.
- Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
- 63 HRC Rockwell keménység.
- CRYODUR® – különleges edzési technológia.
- Damaszk acélból készült, 100 réteges.
- Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
- Szimmetrikus, „V” alakú penge.
- Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
- Katana Edge él.
- Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
- Mazuri nyírfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
- Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
- A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
- A penge gyártási hibáira életre szóló garancia.
- Mosogatógépben nem tisztítható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.56 kg |
Méret: | 18 cm |
Pengehossz: | 18 cm |
Darabszám: | 1 db |
Terméktípus: | Japán és Santoku kés |
Sorozat: | MIYABI 5000MCD |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. |