odpocet
3 nap
14 óra
16 perc
45 másodperc

Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi

Kód:
Márka:

A termékről:

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

Részletes információRészletes leírásért

Raktáron (2 db) Raktáron:2 dbKiszállítás:H 28. - K 29.4.
207 400 Ft

Kiegészítők 8Mutasson többet

Késélező japán késekhez, Miyabi
39 230 Ft
MB34536007
Állvány élezőkövekhez, fa, Miyabi
38 610 Ft
MB34536000
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (>5 db)
111 500 Ft
MB34536005
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (1 db)
53 630 Ft
MB34536002
Fenőkő #400, Miyabi
Fenőkő #400, Miyabi
Raktáron (2 db)
45 460 Ft
MB34536001
Mágneses késtartó MAGNETO 27,5 cm, 8 késsel, Eva Solo ES229780
Vágódeszka LOG 48 x 36 x 6 cm, barna, akácfa, Continenta CONT4861
add to favorites
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
207 400 Ft
Kosárba

Termék részletes leírása

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SUJIHIKI kés egy extrém éles és hosszú pengével rendelkező kés, mely elsősorban a húsok szeleteléséhez ideális. A keskeny penge csökkenti a szeletelés során kialakult súrlódást, így a kés könnyen át tud hatolni a hússzöveten. Amennyiben eddig csak európai késekkel dolgozott, biztosan meglepetést fog okozni Önnek a SUJIHIKI kés elképesztően sima pengéje, mely a nyugati filézőkések tökéletesített, japán megfelelője. Különösebb küzdelem nélkül, könnyedén vékony szeletekre vágja a nyers húsokat, halakat, továbbá szinte tündököl a sült húsok, sonkák és a csirkemellek szeletelésénél. Amennyiben szereti például a vékony szeletekre vágott carpacciot, jobb kést garantáltan nem talál az elkészítésére! A SUJIHIKI kés nyele nyírfából készül és „D” kialakítású, tehát kényelmes a fogása és jól ül a kézben.

Figyelem: mivel a kés pengéje rendkívül sima, nem ajánlatos fagyott vagy csontos húsok darabolásához használni.

Tulajdonságai: penge hossza 24 cm; nyél hossza 13,8 cm; súlya 0,161 kg

A MIYABI 5000MCD sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és stílusosak. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magját 100 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 19°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele mazuri nyírfából készül, klasszikus „D“ formájú kialakításuk van. A mazuri nyírfa természetes struktúrája és erezete minden késnél sajátos és egyedülálló. A kések nyelét szofisztikált, a keleti stílust kihangsúlyozó elemek díszítik, ilyen például a nyél hátulján található, logóval díszített acélrész a cég kerek, mozaikos díszjele vagy a piros díszítősáv.

  • Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
  • 63 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • 101 réteges acél.
  • „Virágos” damaszk mintázat.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Katana Edge él.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Mazuri nyírfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
  • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

  • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
  • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
  • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
  • Óvja a kés élét a sérülésektől!
  • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
  • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
  • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Márka:MIYABI
Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.6 kg
Méret: 24 cm
Pengehossz: 24 cm
Darabszám: 1 db
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 5000MCD
Gyártó: MIYABI
Termékkód:MB34378241
EAN:4009839281853

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés

Értékelések és vélemények

Vásárlói Vélemény

We’re looking for stars!
Let us know what you think
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382

 

horni popis
spodni popis

Fotó és videó

Kiegészítők

Késélező japán késekhez, Miyabi
39 230 Ft
MB34536007
Állvány élezőkövekhez, fa, Miyabi
38 610 Ft
MB34536000
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (>5 db)
111 500 Ft
MB34536005
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (1 db)
53 630 Ft
MB34536002
Fenőkő #400, Miyabi
Fenőkő #400, Miyabi
Raktáron (2 db)
45 460 Ft
MB34536001
Mágneses késtartó MAGNETO 27,5 cm, 8 késsel, Eva Solo ES229780
Vágódeszka LOG 48 x 36 x 6 cm, barna, akácfa, Continenta CONT4861

Hasonló termékek

Más vásárlók is vásároltak

97.11%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.